Pikkutytön annettiin kuolla

Jos Suomi on maailman paras maa, miksi täällä pahoinpidellään pieniä, viattomia lapsia hengiltä? Tätä sopii taas kysyä, kun on luettu ja kuultu, miten helsinkiläistä pikkutyttöä kohdeltiin kotona. Viranomaisten mukaan kyse ei ollut pelkästä pahoinpitelystä, vaan murhasta, joka kaiken lisäksi tapahtui aivan naapurien silmien edessä.

Miten tällaista julmuutta esiintyy suvaitsevaisessa pehmo-Suomessa? Mikä tekee viranomaiset ja naapurit välinpitämättömiksi puuttumaan asioihin, vaikka he näkevät lapsen kärsimyksen? Murheellista on, että Helsingin tapaus ei ole suinkaan viime aikojen ainoa, vaan kuukausittain tapahtuu samanlaisia kauheuksia.

Yhteiskunnallisen syrjäytyneisyyden lisääntyminen lisää myös perheväkivaltaa. Päihteet ja huumeet vievät ihmisiltä inhimilliset tunteet. Viranomaiset säätelevät ja valvovat kansalaisten toimia monilla elämänalueilla yhä tarkemmin vuosi vuodelta, mutta tärkeimmässä–lasten suojelussa–tapahtuu nyt turhan paljon epäonnistumisia. Jos perheväkivaltaa esiintyy ja se havaitaan, tiedon pitäisi kulkea viranomaiselta toiselle. Nyt tiedonkulussa on ilmeisiä katkoksia.

Asiantuntijat sanovat, että perheväkivaltaa vähentäisi, jos kunnalliset kodinhoitajat otettaisiin taas käymään ongelmakodeissa. Kun hallituspuolueet kykenivät sopimaan vanhushuollosta, olisi korkea aika huolehtia myös siitä, että kaikki lapset saavat ihmisarvoisen kohtelun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.