Pirteä alkukausi

Suomalainen maastohiihto ja mäkihyppy ovat olleet tulilinjalla viime vuosina. Maastohiihtäjiemme edesottamuksia ovat värittäneet dopingväitteet. Mäkihypyssä taas on ollut käytöshäiriöitä, jotka ovat haitanneet lajin julkisuuskuvaa.

Alkanut kausi on ollut suomalaisittain pirteä. Urheilijat ovat menestyneet hyvin ja luoneet lajista myönteistä kuvaa. Varsinkin maastohiihdossa urheilijoilla, valmentajilla, urheilujohtajilla ja taustajoukoilla onkin suuri työ palauttaa menetetty uskottavuus. Viime viikkojen menestys ja mies- sekä naisjoukkueiden positiivinen ilme ovat hienoja asioita.

Talviurheiluperhe tietää, ettei takavuosien hölmöilyihin ole varaa. Yksikin dopingkäry voi viedä lajilta lopullisesti uskottavuuden. Toisaalta tinkimätön harjoittelu, terveet harjoittelumetodit, menestys ja esimerkillinen käytös voivat palauttaa lajin uskottavuuden suuren yleisön silmissä.

Hiihto- ja mäkihyppyjännärit eivät ennen kauden alkua odottaneet näin hyvää menestystä. Tosin on muistettava, että kausi on vasta alussa, mutta menestyksestä on aina syytä nauttia, kun se saavutetaan puhtain menetelmin.

Mäkihypyssä on ilahduttavaa nuorten vahva panos, mutta myös kokeneen kuopiolaisen Matti Hautamäen loistovire. Mäen ja maastohiihdon lisäksi kannattaa noteerata alppiurheilijamme Tanja Poutiaisen erinomaiset esitykset sekä nuorten lumilautailijoidemme upeat saavutukset kauden ensimmäisissä kilpailuissa. Suomalaisella talviurheilulla menee nyt hyvin. Toivottavasti sama tahti jatkuu koko kauden.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.