Pohjois-Savo hännillä

Keskustan kansalaisten äänestysaikeista teettämä mielipidemittaus on kolkkoa luettavaa Pohjois-Savossa. Maakunnan äänestysikäisistä nimittäin vain 53 prosenttia aikoo varmasti käydä äänestämässä huhtikuun eduskuntavaaleissa. Prosentti on matalampi kuin yhdessäkään toisessa vaalipiirissä.

Koko maan prosentti on 65. Innokkaimpia ovat helsinkiläiset äänioikeutetut, joista 79 prosenttia aikoo suunnata uurnille huhtikuussa.

Äänestysprosentit Itä-Suomen vaalipiireissä ovat jo pitkään olleet maan alhaisimmat. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Pohjois-Savo olisi ainakin ennakkoon putoamassa Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan taakse.

Syytä on vaikea keksiä. Vaaliasetelmat nimenomaan Pohjois-Savossa ovat mielenkiintoisemmat kuin vuosikymmeniin. Vaalipiirin kansanedustajien lukumäärä putoa kymmenestä yhdeksään. Istuvista kansanedustajista kaksi luopuu ja yksi siirtyy ehdokkaaksi muualle.

Vaalin tulosta Pohjois-Savosta on tavallista vaikeampi ennakoida. Nyt jos koskaan äänestäjillä on valtaa.

Mielipidemittausten edessä ei kuitenkaan pidä alistua. Puolueilla ja kansanedustajaehdokkailla on vielä kuukausi aikaa vaikuttaa siihen, että äänestäjien kiinnostus kasvaa. Me Savon Sanomissa lupaamme kantaa kortemme kekoon.

Oikea äänestysprosentti selviää vasta huhtikuun 17. päivän iltana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Oikein väärin toimittu

Postin on katsottava koko alaa, ei vain itseään

Talvivaaran sotkussa ei ole saivartelemista

Mieleni versio on vanhentunut

Pientä rajaa

Koulujen haasteita ei ratkota pelkästään resursseilla

Varjobudjeteissa näkyy opposition oikeistolaisuus

Kuinkas täällä voidaan?

Puijon ensilumenladun kausikortin hinta lähentelee jo halpuutusta – "Olisin valmis maksamaan enemmän"

Kiinalla korkea kynnys voimatoimiin Hongkongissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.