Pohjois-Savo on vahva urheilumaakunta

Pohjois-Savoa on totuttu pitämään menestyksekkäänä urheilumaakuntana. Puijo on tuottanut maailman huipulle lukuisia mäkihyppääjiä. Jalkapallon hallitsevalla Suomen mestarilla Kuopion Palloseuralla on vahvat perinteet. Ylä-Savo profiloitui moottoriurheilulla Keke Rosbergin ja Teuvo Länsivuoren ansiosta. Siinä on vain joitakin esimerkkejä.

Perinteet eivät ole mihinkään hävinneet. Päinvastoin. Huippu-urheilu on Pohjois-Savossa myös nykypäivää.

Vieremäläislähtöisen olympiavoittajan Iivo Niskasen johdolla Puijon Hiihtoseuraan on rakentumassa vahva pohja maastohiihdolle. Lähtökohta on, että yksilömenestyksen ohella miesten viestihiihdon Suomen mestaruus tulee Puijolle.

Puijolla niin kuin muuallakin Suomessa kärsitään mäkihypyn lamasta. Tilan ovat ottaneet huippuvalmentajat. Mika Kojonkoski on nimitetty Kiinan mäkimaajoukkueen lajijohtajaksi. Kiinalaisia nähdään jatkossakin Puijon rinteillä.

Savo Volley rakentaa joukkuettaan sellaisella otteella, että Pieksämäen NMKY:n ja KuPS:n suuruudenpäivien paluu ei ole mahdotonta. Puijo Wolleyn naiset ovat korkeimmalla sarjatasolla.

KalPalla ja KuPSilla on vankat, sitoutuneet taustavoimat. Hienoa, kuinka molemmat seurat näyttävät tietä nais- ja tyttötoiminnan kehittämisessä. Samoin on Siilinjärvellä, missä paikallinen Siilinjärven Pesis tarjoaa vuodesta toiseen kansallispelin pesäpallon hienouksia. Lajikirjon laajentumista kuvastaa Steelersin menestys amerikkalaisessa jalkapallossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vain hyvien ominaisuuksien haluaisi periytyvän, mutta se ei mene niin

Helppoja keinoja tulisi käyttää ennen vaikeita

Vakoojia ja populaarikulttuuria

Räjähdyksestä katastrofi kovaonniselle Libanonille

Uimareilla kelpo oltavat Kuopiossa

Päivän päähän näkee hämärästi

Koulujen määrä tuskin puolittuu loputtomiin

Rahalla saa ja hevosella pääsee

KPY:n uudet linjaukset ovat välttämättömiä

Valmistajatkin odottavat maskisuositusta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.