Pois silmistä ja mielistä

Muistattehan vielä kunnalliskodit? Ne olivat kuntien ylläpitämiä laitoksia, joihin sijoitettiin ihmisiä, jotka eivät kyenneet itse pitämään huolta itsestään.

Kunnalliskoteja ei yleensä rakennettu kuntien taajamiin, vaan muutaman kilometrin päähän syrjemmälle. Yksi syy oli, että näin yhteiskunnan vähempiosaiset siirrettiin pois "kunnollisten" ihmisten silmistä. Poissa silmistä, poissa mielistä.

Heikki Hursti on ansiokkaasti jatkanut isänsä Veikko Hurstin työtä vähempiosaisten auttamiseksi. Helsinginkadulla Helsingin Kalliossa Hursti on jakanut ruokaa ja vaatteita tarvitseville.

Vuodesta 2005 jatkunut toiminta on katkolla nykyisissä tiloissa, koska lähiseudun asukkaat ovat intoutuneet valittamaan leipäjonoista. Niistä aiheutuu naapureiden mukaan häiriötä. Asuntojen hinnatkin kuulemma laskevat.

Pääsiäisenä Hursti Helsingin Sanomien (5.5.) mukaan sai taloyhtiön isännöitsijältä varoituksen jonottajien aiheuttamista häiriöistä. Se riitti: Hursti on etsimässä toiminnalle uusia tiloja. Vielä sellaisia ei ole löytynyt.

Uusien tilojen etsimisessä auttaa Helsingin kaupunki, joka on luvannut tulla vastaan myös vuokrissa, esimerkiksi niin, että Hurstin toiminnalle ohjataan kaupungin järjestöavustuksia.

Hyvä niin. On paikallaan, että verovaroista tuetaan arvokasta toimintaa. Tilat pitää kuitenkin löytää sellaisesta paikasta, että apua tarvitsevat pääsevät niihin. Leipäjonoja ei tarvitse siirtää pois pois kenenkään silmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.