Pois silmistä ja mielistä

Muistattehan vielä kunnalliskodit? Ne olivat kuntien ylläpitämiä laitoksia, joihin sijoitettiin ihmisiä, jotka eivät kyenneet itse pitämään huolta itsestään.

Kunnalliskoteja ei yleensä rakennettu kuntien taajamiin, vaan muutaman kilometrin päähän syrjemmälle. Yksi syy oli, että näin yhteiskunnan vähempiosaiset siirrettiin pois "kunnollisten" ihmisten silmistä. Poissa silmistä, poissa mielistä.

Heikki Hursti on ansiokkaasti jatkanut isänsä Veikko Hurstin työtä vähempiosaisten auttamiseksi. Helsinginkadulla Helsingin Kalliossa Hursti on jakanut ruokaa ja vaatteita tarvitseville.

Vuodesta 2005 jatkunut toiminta on katkolla nykyisissä tiloissa, koska lähiseudun asukkaat ovat intoutuneet valittamaan leipäjonoista. Niistä aiheutuu naapureiden mukaan häiriötä. Asuntojen hinnatkin kuulemma laskevat.

Pääsiäisenä Hursti Helsingin Sanomien (5.5.) mukaan sai taloyhtiön isännöitsijältä varoituksen jonottajien aiheuttamista häiriöistä. Se riitti: Hursti on etsimässä toiminnalle uusia tiloja. Vielä sellaisia ei ole löytynyt.

Uusien tilojen etsimisessä auttaa Helsingin kaupunki, joka on luvannut tulla vastaan myös vuokrissa, esimerkiksi niin, että Hurstin toiminnalle ohjataan kaupungin järjestöavustuksia.

Hyvä niin. On paikallaan, että verovaroista tuetaan arvokasta toimintaa. Tilat pitää kuitenkin löytää sellaisesta paikasta, että apua tarvitsevat pääsevät niihin. Leipäjonoja ei tarvitse siirtää pois pois kenenkään silmistä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.