Poliisi tutkii

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) kuittisotkussa. Tapausta tutkitaan epäiltynä väärennösrikoksena.

Keva pyysi keskusrikospoliisia tutkimaan, onko syyllistytty rikokseen, kun Kevan vuoden 2007 tilinpäätöksen tositteeseen on jälkikäteen tehty muutoksia.

Tosite liittyy Järsön kurssikeskuksessa 21.2.2007 pidettyyn tilaisuuteen. Sen isäntänä toimi Kevan ex-toimitusjohtaja Markku Kauppinen. Tilaisuuden osallistujalistasta vedettiin ilmeisesti tänä kesänä yli keskustan kehittämispäällikön Lasse Kontiolan ja Nova Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtajan Arto Merisalon nimet. Listaan oli lisätty keskustan hallintopäällikön Aki Haaron nimi. Kauppinen on myöntänyt, että osallistujalistan nimilistaa oli korjailtu. Hänen mukaansa kyse oli "inhimillisestä virheestä".

Kauppisen tasoisen henkilön luulisi tietävän, ettei tilinpäätökseen liittyvien asiakirjatietojen muuttaminen jälkikäteen ole ainakaan hyvän tavan mukaista. Liittyykö tapaukseen rikosta? Sen ratkaisee aikanaan tuomioistuin, jos asia sinne siirtyy.

Järsön nimilistasotku on yksi vastenmielinen yksityiskohta vaalirahajupakassa. Hyvä, että poliisi tutkii asian. On myös mahdollista, että tapaus etenee syyteharkintaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.