Poliisi tutkii

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) kuittisotkussa. Tapausta tutkitaan epäiltynä väärennösrikoksena.

Keva pyysi keskusrikospoliisia tutkimaan, onko syyllistytty rikokseen, kun Kevan vuoden 2007 tilinpäätöksen tositteeseen on jälkikäteen tehty muutoksia.

Tosite liittyy Järsön kurssikeskuksessa 21.2.2007 pidettyyn tilaisuuteen. Sen isäntänä toimi Kevan ex-toimitusjohtaja Markku Kauppinen. Tilaisuuden osallistujalistasta vedettiin ilmeisesti tänä kesänä yli keskustan kehittämispäällikön Lasse Kontiolan ja Nova Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtajan Arto Merisalon nimet. Listaan oli lisätty keskustan hallintopäällikön Aki Haaron nimi. Kauppinen on myöntänyt, että osallistujalistan nimilistaa oli korjailtu. Hänen mukaansa kyse oli "inhimillisestä virheestä".

Kauppisen tasoisen henkilön luulisi tietävän, ettei tilinpäätökseen liittyvien asiakirjatietojen muuttaminen jälkikäteen ole ainakaan hyvän tavan mukaista. Liittyykö tapaukseen rikosta? Sen ratkaisee aikanaan tuomioistuin, jos asia sinne siirtyy.

Järsön nimilistasotku on yksi vastenmielinen yksityiskohta vaalirahajupakassa. Hyvä, että poliisi tutkii asian. On myös mahdollista, että tapaus etenee syyteharkintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.