Politiikka on yhä useammin ponnahduslauta

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuuli Kousa (vihr.), 39, ilmoitti maanantaina, että hän jättää tehtävänsä tammikuussa ja myöhemmin koko politiikan, koska hän haluaa keskittyä uuteen tehtäväänsä OP-ryhmän viestintä- ja yhteiskuntajohtajana (Yle Uutiset 6.8.).

Lausunnoistaan päätellen Kousa on nauttinut politiikasta. Asioita on hoidettu yli puoluerajojen ja kaupunkisuunnitteluun on löytynyt uusi näkökulma. Silti Kousa kertoo päättäneensä jo 2015, ettei tavoittele politiikasta päätyötä (Helsingin Sanomat 6.8.). Kousasta tuli Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kun Mari Puoskari (vihr.), 39, jätti tehtävän siirryttyään konsultointiyritys Pöyryn palvelukseen.

Maanantain uutisiin kuului myös RKP:n entisen puheenjohtajan ja entisen puolustusministerin Carl Haglundin, 39, siirtyminen konsulttiyhtiö Accenturelle johtajaksi pankki- ja vakuutusliiketoimintayksikköön. Hag­lund luopui politiikasta kaksi vuotta sitten, kun siirtyi yrityselämän palvelukseen.

Muitakin esimerkkejä poliitikkojen pompuista paremmille paikoille on. Esimerkiksi entinen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Lasse Männistö (kok.), 36, ilmoitti puolitoista vuotta sitten luopuvansa politiikasta. Nyt Männistö on liiketoimintajohtaja terveys- ja sosiaalipalveluyhtiö Mehiläisessä. Entinen sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.), 40, on puolestaan liiketoimintajohtaja Terveystalo-konsernissa.

Sinänsä siinä ei ole mitään moitittavaa, että politiikasta on tullut ponnahduslauta elinkeinoelämään. Nimekkäitä pomppuja soisi vain tapahtuvan myös toisinpäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Viranomaisia on varjeltava maalittamiselta

Kirkon rahat eivättahdo riittää seiniin

Ensi joulu sai muuttaa historian!

Postista al-Holiin

Britit halusivat päättää jahkailun brexitistä

Kinkku kuuluu yhä suomalaiseen joulupöytään

Tähtipölyä joulukuusen ympärillä

Valistunutta uskoa

Pohjois-Savon lasten huono kunto vaatii selvityksiä

Tiukasti suojeltua metsää on jo Albanian verran

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.