Politiikka on yhä useammin ponnahduslauta

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuuli Kousa (vihr.), 39, ilmoitti maanantaina, että hän jättää tehtävänsä tammikuussa ja myöhemmin koko politiikan, koska hän haluaa keskittyä uuteen tehtäväänsä OP-ryhmän viestintä- ja yhteiskuntajohtajana (Yle Uutiset 6.8.).

Lausunnoistaan päätellen Kousa on nauttinut politiikasta. Asioita on hoidettu yli puoluerajojen ja kaupunkisuunnitteluun on löytynyt uusi näkökulma. Silti Kousa kertoo päättäneensä jo 2015, ettei tavoittele politiikasta päätyötä (Helsingin Sanomat 6.8.). Kousasta tuli Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kun Mari Puoskari (vihr.), 39, jätti tehtävän siirryttyään konsultointiyritys Pöyryn palvelukseen.

Maanantain uutisiin kuului myös RKP:n entisen puheenjohtajan ja entisen puolustusministerin Carl Haglundin, 39, siirtyminen konsulttiyhtiö Accenturelle johtajaksi pankki- ja vakuutusliiketoimintayksikköön. Hag­lund luopui politiikasta kaksi vuotta sitten, kun siirtyi yrityselämän palvelukseen.

Muitakin esimerkkejä poliitikkojen pompuista paremmille paikoille on. Esimerkiksi entinen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Lasse Männistö (kok.), 36, ilmoitti puolitoista vuotta sitten luopuvansa politiikasta. Nyt Männistö on liiketoimintajohtaja terveys- ja sosiaalipalveluyhtiö Mehiläisessä. Entinen sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.), 40, on puolestaan liiketoimintajohtaja Terveystalo-konsernissa.

Sinänsä siinä ei ole mitään moitittavaa, että politiikasta on tullut ponnahduslauta elinkeinoelämään. Nimekkäitä pomppuja soisi vain tapahtuvan myös toisinpäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.