Ponsse on kuin itsenäisen Suomen tarina yrityskoossa

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse Oyj vastaanotti torstaina erikoispalkinnon vuosittain jaettavasta Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnosta. Palkinnon perustelujen mukaan erikoispalkinto haluttiin antaa Suomen satavuotisjuhlavuoden ja kansainvälistymispalkinnon 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sellaiselle yritykselle, joka on vuosikymmenten ajan osoittanut pitkäkestoista kansainvälistä, kannattavaa ja kestävää kasvua sekä kykyä uudistua.

Perustelut sopivat Einari Vidgrénin vuonna 1970 perustamaan yritykseen todella hyvin, mutta yrityksen huikea kasvutarina monenlaisine polkuineen vertautuu myös maa- ja metsätalousvaltaisen yhteiskunnan valtavaan muutokseen.

Kaukaa katsottuna Suomi on näyttänyt olevan syrjässä aivan kuten Ponssekin. Kummankin on pitänyt itse raivata ja rakentaa oma todellisuutensa todennäköisyyksien vastaisesti naapureiden alentuvienkin katseiden alla. Ponssesta on tullut uusinta teknologiaa hyödyntävä ja kehittävä metalliteollisuuden kärkiyritys ja Suomesta tietoyhteiskunta.

Ponssen esimerkillisyyttä tukee voimakkaasti myös se, että yritys on osoittanut määrätietoisen ja jatkuvan kehitystyön johtavan menestykseen maailmanlaajuisilla markkinoilla. Pelottomat investoinnit uusiin ideoihin ovat tehneet Ponssesta edelläkävijän.

Hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén kertoi torstaina, miten hänen isänsä ajattelussa oli syvällä periaate, että ”yksin ei ole kukkaan mittään, hyvällä porukalla tulloo paras tulos”. Sanonta vahvistaa ajatusta, että Ponsse on kuin itsenäisen Suomen tarina yrityskoossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kyllä kansa sittenkin tietää enemmän kuin olisi kohuista luullut

Kuopio taiteilee toivon ja arkitodellisuuden rajalla

Monipaikkaista hallintoa hyvä selvittää

Maailmanlopun meininki

Kuopio irtisanoo henkilöstöään – vanhustenhoitoa uhkaa työvoimapula

Vasemmistoliitto iskee nyt perussuomalaisten kylkeen

Tieteenvastustus ei kasvakaan

Kova leipä, pehmeä markkinointi

Suomi mukaan maailman jalkapalloperheeseen

Kanttila ei tule kuntoon hurskastelulla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.