Positiivinen patruuna

Teollisuusneuvos Heikki Väänänen luopuu perustamastaan parkettiyrityksestä. Toissapäivänä julkistettu uutinen on merkittävä valtakunnallisesti, mutta erityisesti Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Kaupan jälkeen Hartwall Capital Oy omistaa yhdessä taustaryhmiensä kanssa Karelia-Upofloor Oy:stä 99 prosenttia. Kun Hartwallin kanssa vuonna 2004 solmittu osakassopimus mahdollisti tänä vuonna mahdollisti ensi kertaa osakkeiden myymisen, Väänänen näki hetkensä tulleen.

Väänäsen tuntevat osasivat odottaa päätöstä, sillä perheessä ei ole isän työlle jatkajaa. Hän itse totesi Savon Sanomissa 10.4., että "meillä on ainoastaan yksi, vasta 20-vuotias tytär, jolle posti olisi olisi ollut liian suuri hoidettavaksi".

Väänäsen ratkaisu on ymmärrettävä. Hänen tähänastinen elämäntyönsä parkettialan firman luojana, kehittäjänä ja työllistäjänä on erittäin merkittävä. Väänänen on johtanut yritystään tehokkaalla ja persoonallisella tavalla. Hän on kehittänyt yrityksensä valmistamia tuotteita tinkimättömällä ja esimerkillisellä tavalla yhteistyössä työntekijöidensä kanssa.

Parkettiala on lukuisien muiden toimialojen tapaan hyvin kilpailtu. Vain parhaat menestyvät. Karelia-parkettien viennin määrä ja kasvunäkymät puhuvat omaa lahjomatonta kieltään siitä, millaisesta firmasta on kysymys. On täysi syy uskoa, että menestystarina jatkuu myös Hartwall Capitalin siipien suojissa.

Väänäsen tavassa johtaa on varmasti oppimista monilla ihmisillä. Mies nauttii yrityselämässä laajaa arvostusta. Myös työntekijät ovat oppineet tuntemaan hänet ihmisenä, joka on sitoutunut firmaansa ja työntekijöidensä kaikinpuoliseen hyvinvointiin. Hän on yksinkertaisesti positiivinen patruuna.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.