Positiivinen patruuna

Teollisuusneuvos Heikki Väänänen luopuu perustamastaan parkettiyrityksestä. Toissapäivänä julkistettu uutinen on merkittävä valtakunnallisesti, mutta erityisesti Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Kaupan jälkeen Hartwall Capital Oy omistaa yhdessä taustaryhmiensä kanssa Karelia-Upofloor Oy:stä 99 prosenttia. Kun Hartwallin kanssa vuonna 2004 solmittu osakassopimus mahdollisti tänä vuonna mahdollisti ensi kertaa osakkeiden myymisen, Väänänen näki hetkensä tulleen.

Väänäsen tuntevat osasivat odottaa päätöstä, sillä perheessä ei ole isän työlle jatkajaa. Hän itse totesi Savon Sanomissa 10.4., että "meillä on ainoastaan yksi, vasta 20-vuotias tytär, jolle posti olisi olisi ollut liian suuri hoidettavaksi".

Väänäsen ratkaisu on ymmärrettävä. Hänen tähänastinen elämäntyönsä parkettialan firman luojana, kehittäjänä ja työllistäjänä on erittäin merkittävä. Väänänen on johtanut yritystään tehokkaalla ja persoonallisella tavalla. Hän on kehittänyt yrityksensä valmistamia tuotteita tinkimättömällä ja esimerkillisellä tavalla yhteistyössä työntekijöidensä kanssa.

Parkettiala on lukuisien muiden toimialojen tapaan hyvin kilpailtu. Vain parhaat menestyvät. Karelia-parkettien viennin määrä ja kasvunäkymät puhuvat omaa lahjomatonta kieltään siitä, millaisesta firmasta on kysymys. On täysi syy uskoa, että menestystarina jatkuu myös Hartwall Capitalin siipien suojissa.

Väänäsen tavassa johtaa on varmasti oppimista monilla ihmisillä. Mies nauttii yrityselämässä laajaa arvostusta. Myös työntekijät ovat oppineet tuntemaan hänet ihmisenä, joka on sitoutunut firmaansa ja työntekijöidensä kaikinpuoliseen hyvinvointiin. Hän on yksinkertaisesti positiivinen patruuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.