Puijolla merkkejä liike-elämästä

Kuopion maamerkillä Puijon tornilla on vietetty kaupallisesti hiljaiseloa jo ennen korona-ajan rajoituksia. Uudet yrittäjät ovat kuitenkin käyttäneet poikkeusajan hyödykseen ja rakentaneet kaiken aikaa tulevaisuuden toimintaedellytyksiä.

Näköalatorni avautuu monen muun matkailukohteen tavoin maanantaina, ja ravintolapalvelut seuraavat myöhemmin kesäkuussa. Monen kaupunkilaisen toiveena on ollut saavutettavuuden parantaminen. Kohennusta onkin tulossa, kun laelle vievän bussiyhteyden lisäksi taksiyhtiön kanssa on neuvoteltu kiinteästä hinnasta.

Tärkeintä on kuitenkin palveluiden varsinainen sisältö. Puijo Peak Oy on ideoinut tornin ympäristöön monenlaisia elämyksellisiä luontoaktiviteetteja, kuten virtuaaliluontopolun metsän eläimineen ja keppihevosradan. Lastenmaailmaa on kehitetty kaikessa rauhassa kaupungin ja Business Finlandin tukien turvin. Houkuttelevuutta lisää torniravintolan, matkamuistomyymälän ja Puijon majan uusi ilme, jossa luontoteema toistuu.

Puijon kehittäminen on Kuopion ikuisuuskysymyksiä, johon kenelläkään ei ole esittää yhtä ainoaa oikeaa vastausta. Kuopiolaiset ovat aina löytäneet Puijolle liikkumaan luonnossa ja harrastamaan esimerkiksi nykyisin suosittua frisbeegolfia.

Ongelmana on ollut vain kannattavan liiketoiminnan synnyttäminen. Puijo Peakin ja ravintolaa pyörittävän Ravintolamestarit Oy:n suunnitelmat vaikuttavat lupaavilta ja arvokkaaseen luontoympäristöön sopivilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kun Rautalampi tonttejaan pierulla myi

Jalkapannat hiertävät hallitustaipaleella

Puolueissa on viimein katsottava peiliin

Sisäisen linnakkeen vangit

Seksilakeja kiristettävä pulmista huolimatta

Politiikassa aika on hyvin suhteellista

Kansalle urheiluhuveja vastuullisesti

Lain ja valvonnan puutteet mahdollistavat riiston

Seitsemäs aalto

Poikkeusolot vaikuttavat kuntavaaleihin asti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.