Puijolla pysyvää kansallista merkitystä

Puijon kisojen putoaminen mäkihypyn maailmancupin kalenterista ei ollut yllätys eikä edes uusi asia, onhan Puijo ollut paitsiossa kahdesti aiemminkin 2000-luvulla. Kohtalokkaaksi tämänkertaisen kartalta tippumisen voi tehdä se, että kilpailu kisojen järjestämisestä kiristyy. Samalla kun mäkihypyn suosio ja urheilullinen taso Suomessa laskevat, on laji nousussa muun muassa Itä-Euroopassa, Aasiassa ja USA:ssa.

Rukan maailmancupia uhkaa niin ikään lopetus, vaikka Kuusamo yrittää vielä pelastaa kisat lähes miljoonan euron investoinneilla. Tuulisuojaukseen paljaan tunturin laella olisi pitänyt panostaa jo vuosia aiemmin.

On kohtalon ivaa, että talvien lämpeneminen iskee kisajärjestelyissä ensimmäisten joukossa pohjoiseen Suomeen. Keski-Euroopan vuoristoista löytyvät niin lumivarmemmat olosuhteet kuin uskollisemmat yleisömassat.

Ensi talven hiihdon MM-kilpailujen myötä Lahti on entistä vahvemmin kansainvälisten hiihtokisojen pitopaikka Suomessa. Kuopio voi antaa maailmancupin rauhassa talvehtia ja kehittää olosuhteita palvelemaan kansallista tasoa.

Puijolla kannattaa yhä harjoitella ja käydä SM-tason mäkihyppykisoja talvella, kun lunta on luonnostaan. Urheilulaakson suunnitelmat tukevat talvilajien harrastamisen ja urheilumatkailun laaja-alaista kehittämistä.

Kilpaurheilussa menestyksen ja tappioiden jaksot seuraavat toinen toistaan. Hyppyrimäki on sen sijaan pysyvä osa Kuopion kaupunkikuvaa ja kulttuurimaisemaa, jolla on kansallista merkitystä. Puijon talviurheilua ei pidä kehittää hetken suhdanteen perusteella vaan vuosikymmenien näkökulmasta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Notre Dame yhdisti Ranskan ja kristikunnan

Verotuksen suuresta linjasta kehitteillä konsensus

Valinnat on tehty

Mestarien jäljillä

Sipilän odotettu ratkaisu lisää paineita sinipunaan

Ponssen niiaus ei anna toistaiseksi aihetta pelkoon

Lukeminen kannattaa aina

Warren ja Warren päästöt

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.