Putin sai kitkerää opetusta

Venäjän presidentti Vladimir Putin sai viikonvaihteessa henkilökohtaista ja kitkerää opetusta siitä, mitä merkitsee joutua eristetyksi kansainvälisestä yhteisöstä. Lännen poliittiset johtajat kohtelivat Venäjän presidenttiä silmiinpistävän kylmäkiskoisesti johtavien teollisuusmaiden G20-ryhmän kokouksessa Brisbanessa Australiassa.

Syynä oli tietenkin Ukrainan kriisi. Sekä Yhdysvaltain presidentti Barack Obama että Iso-Britannian pääministeri David Cameron totesivat kokouksen jälkeen, että Putin sai selvän viestin: Venäjän on lopetettava sekaantuminen Ukrainan asioihin tai edessä on lisää pakotteita.

Putinille tilanne oli niin hankala, että hän poistui kokouksesta jo ennen sen päättymistä. Pitämässään tiedotustilaisuudessa hän kiisti uutiset, joiden mukaan ilmapiiri kokouksessa olisi Ukrainan vuoksi ollut jännittynyt.

Tosiasia kuitenkin oli, että Ukraina varasti pääosan kokouksessa, vaikka se ei ollut edes kokouksen asialistalla. Putin saattoi ennen Australiaan tuloaan elätellä toiveita, että länsi Ukrainasta huolimatta kohtelisi Venäjää niin kuin ennenkin. Toiveet olivat turhia ja samaan Putin saa tottua jatkossakin, ellei Ukrainan kriisiä nopeasti kyetä purkamaan.

EU:n ulkoministerit ovat koolla tänään keskustelemassa Ukrainan tilanteesta. Nyt jo Saksakin on valmis harkitsemaan uusia Venäjän-vastaisia pakotteita.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Välttämättömyydestä tulee hyve

Puolueen etu ennen kaikkea

Kotimaista ruokaa pääsiäisen juhlapöytään

Hammaslääkärikoulutus muistuttaa yhteistyöstä

Mikä ei muutu

Kolmannen asteen ratkaisu

Kokemus korvaa määrän Savon EU-ehdokkaissa

Automatkoista halutaan entistä turvallisempia

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.