Putin sai kitkerää opetusta

Venäjän presidentti Vladimir Putin sai viikonvaihteessa henkilökohtaista ja kitkerää opetusta siitä, mitä merkitsee joutua eristetyksi kansainvälisestä yhteisöstä. Lännen poliittiset johtajat kohtelivat Venäjän presidenttiä silmiinpistävän kylmäkiskoisesti johtavien teollisuusmaiden G20-ryhmän kokouksessa Brisbanessa Australiassa.

Syynä oli tietenkin Ukrainan kriisi. Sekä Yhdysvaltain presidentti Barack Obama että Iso-Britannian pääministeri David Cameron totesivat kokouksen jälkeen, että Putin sai selvän viestin: Venäjän on lopetettava sekaantuminen Ukrainan asioihin tai edessä on lisää pakotteita.

Putinille tilanne oli niin hankala, että hän poistui kokouksesta jo ennen sen päättymistä. Pitämässään tiedotustilaisuudessa hän kiisti uutiset, joiden mukaan ilmapiiri kokouksessa olisi Ukrainan vuoksi ollut jännittynyt.

Tosiasia kuitenkin oli, että Ukraina varasti pääosan kokouksessa, vaikka se ei ollut edes kokouksen asialistalla. Putin saattoi ennen Australiaan tuloaan elätellä toiveita, että länsi Ukrainasta huolimatta kohtelisi Venäjää niin kuin ennenkin. Toiveet olivat turhia ja samaan Putin saa tottua jatkossakin, ellei Ukrainan kriisiä nopeasti kyetä purkamaan.

EU:n ulkoministerit ovat koolla tänään keskustelemassa Ukrainan tilanteesta. Nyt jo Saksakin on valmis harkitsemaan uusia Venäjän-vastaisia pakotteita.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Lumesta tuli ympäristöpulma Helsingille

Eduskunta kompuroi tiedustelulakien kanssa

Hankkeet vivuttavat kehitystä

Kriisinhallintakeskuksen siirto paljasti politiikan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.