Rötösherrat lainassa

Vihreät säväyttivät muita puolueita heti eduskuntavaalikampanjoinnin alkumetreillä lainaamalla valtiolta omin lupinsa Suomen leijonan käyttöönsä. Tuntui oudolta, että kasvissyöjien puolueena tunnetut vihreät turvautuivat eläintunnukseen, joka perinteisesti on liitetty suomalaiseen oikeistoon.

Mutta eipä tässä kaikki. Nyt vihreät ovat järjestäneet toisen ja vähintään yhtä suuren yllätyksen kopioimalla yhden Veikko Vennamon kuuluisimmasta poliittisista iskulauseista. Rötösherrat kuriin! Vennamon aikainen SMP ratsasti tällä vaatimuksella niin sinnikkäästi vuosikymmeniä, että se iskostui pysyvästi poliittiseen kielenkäyttöön.

Suomen tämänhetkisessä poliittisessa elämässä vihreät ja SMP:n työtä jatkava Perussuomalaiset ovat kuin tuli ja vesi, mahdollisimman kaukana toisistaan. Molemmat ovat tehneet tiettäviksi, että ne eivät mene missään nimessä samaan hallitukseen huhtikuun vaalien jälkeen - oli vaalitulos mikä tahansa. Siksi on hienoa, että ideologisista eroistaan huolimatta puolueet pystyvät sentään kampanjoimaan samoilla julisteilla.

Iskulauseiden lainaaminen ei ole vain suomalainen ilmiö. Viime viikonvaihteessa Venäjän oppositio kantoi Moskovan kaduilla Jo riittää -julisteita pääministeri Vladimir Putinin hallintoa vastaan. Vuoden 1948 vaaleissa SDP teki noilla samoilla sanoilla lopun äärivasemmiston voittokulusta sodanjälkeisessä Suomessa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.