Rötösherrat lainassa

Vihreät säväyttivät muita puolueita heti eduskuntavaalikampanjoinnin alkumetreillä lainaamalla valtiolta omin lupinsa Suomen leijonan käyttöönsä. Tuntui oudolta, että kasvissyöjien puolueena tunnetut vihreät turvautuivat eläintunnukseen, joka perinteisesti on liitetty suomalaiseen oikeistoon.

Mutta eipä tässä kaikki. Nyt vihreät ovat järjestäneet toisen ja vähintään yhtä suuren yllätyksen kopioimalla yhden Veikko Vennamon kuuluisimmasta poliittisista iskulauseista. Rötösherrat kuriin! Vennamon aikainen SMP ratsasti tällä vaatimuksella niin sinnikkäästi vuosikymmeniä, että se iskostui pysyvästi poliittiseen kielenkäyttöön.

Suomen tämänhetkisessä poliittisessa elämässä vihreät ja SMP:n työtä jatkava Perussuomalaiset ovat kuin tuli ja vesi, mahdollisimman kaukana toisistaan. Molemmat ovat tehneet tiettäviksi, että ne eivät mene missään nimessä samaan hallitukseen huhtikuun vaalien jälkeen - oli vaalitulos mikä tahansa. Siksi on hienoa, että ideologisista eroistaan huolimatta puolueet pystyvät sentään kampanjoimaan samoilla julisteilla.

Iskulauseiden lainaaminen ei ole vain suomalainen ilmiö. Viime viikonvaihteessa Venäjän oppositio kantoi Moskovan kaduilla Jo riittää -julisteita pääministeri Vladimir Putinin hallintoa vastaan. Vuoden 1948 vaaleissa SDP teki noilla samoilla sanoilla lopun äärivasemmiston voittokulusta sodanjälkeisessä Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.