Raha ei kasva puussa

Harvoin yksittäisen ammattijärjestön mielenilmaisu on saanut niin paljon julkista huomiota kuin Suomen poliisijärjestöjen liiton (SPJL) keskiviikkona järjestämä mielenosoitusmarssi läpi Helsingin. Marssiin osallistui noin tuhat poliisia ja hätäkeskuksien tai oikeushallinnon työntekijää.

Poliisien ammattijärjestön viesti oli, että säästöt nakertavat liikaa poliisien määrää ja samalla suomalaisten turvallisuutta. Kaikkiin hälytystehtäviin ei riitä poliiseja. Rikoksia jää tutkimatta.

Sattumalta samana päivänä omista huolistaan kertoi myös opettajia edustava Opetusalan ammattijärjestö OAJ. Järjestön puheenjohtajan Olli Luukkaisen mielestä Suomen tasa-arvoinen koulutusjärjestelmä on murentumassa resurssien puutteeseen.

Järjestö vaatii, että opetusryhmien koolle on säädettävä enimmäiskoot. Käytännössä se tarkoittaisi, että samaa oppilasmäärää kohden tarvittaisiin enemmän opettajia.

Todennäköisesti suurin osa suomalaisista jakaa poliisien ja opettajien huolen. Poliisien ja opettajien määrää ei enää pitäisi vähentää.

Poliisien ja opettajien palkat maksetaan verovaroista. Julkinen talous on saatava kuntoon, jotta rahat riittävät kaikkeen siihen, mihin on totuttu. Se vaatii muun muassa sitä, että suomalaiset ovat valmiita tekemään enemmän työtä. Raha ei tunnetusti kasva puussa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.