Raha puhuu urheilussakin

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) toimii markkinatalouden ehdoilla, vaikka se pohjimmiltaan on aatteellinen järjestö. Olympialaisten televisiointioikeudet KOK myy sille, joka tarjoaa eniten.

Vuosien 2018–2024 oikeudet Euroopassa KOK möi amerikkalaiselle Discovery Communications -yhtiölle huikealla 1,3 miljardin euron hinnalla. Oletettavasti Sportfive-yhtiö maksoi selvästi vähemmän Sotshin ja Rio de Janeiron kisojen eurooppalaisista oikeuksista.

Vielä ei tiedetä, mitä tuore kauppa tarkkaan ottaen tarkoittaa niille suomalaisille, jotka olympialaisia haluavat television välityksellä seurata. Se tiedetään, että Suomen laki, EU-lainsäädäntö ja KOK:n omat säännöt takaavat, että kisoja voi ainakin osittain katsella niin sanottujen ilmaiskanavien kautta.

Sitä sen sijaan ei tiedetä, mitkä ilmaiskanavat kisoja välittävät. Kyseeseen voivat tulla Discoveryn omat ilmaiskanavat tai muut Suomessa näkyvät ilmaiskanavat. Verovaroin toimiva Yleisradio saattaa sekin tulla kyseeseen.

Raha ratkaisee. Discoveryn on saatava Suomen järjestelyistä hyvä hinta. Jos se ei myy oikeuksia kokonaan tai pilkottuina, se kerää tuoton näyttämällä osan kisoista vain maksukanavillaan ja myymällä ilmaiskanaviensa lähetyksiin mainoksia.

Ihmiset tottuvat maksamaan niistä mediasisällöistä, joita he haluavat seurata.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Aikuisen Isis-väen paluuta ei pidä edistää

Mayn ero ei riitä avaamaan brexit-umpisolmua

Hoblaa, huudahti Antti Rinne

Huawei-boikotti haastaa esineiden internetiä

Pohjanmaan ihmetauti

KYSin hieno tarina ansaitsee lujaa tukea jatkossa

Kirkon kohtalon kysymykset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.