Raha puhuu urheilussakin

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) toimii markkinatalouden ehdoilla, vaikka se pohjimmiltaan on aatteellinen järjestö. Olympialaisten televisiointioikeudet KOK myy sille, joka tarjoaa eniten.

Vuosien 2018–2024 oikeudet Euroopassa KOK möi amerikkalaiselle Discovery Communications -yhtiölle huikealla 1,3 miljardin euron hinnalla. Oletettavasti Sportfive-yhtiö maksoi selvästi vähemmän Sotshin ja Rio de Janeiron kisojen eurooppalaisista oikeuksista.

Vielä ei tiedetä, mitä tuore kauppa tarkkaan ottaen tarkoittaa niille suomalaisille, jotka olympialaisia haluavat television välityksellä seurata. Se tiedetään, että Suomen laki, EU-lainsäädäntö ja KOK:n omat säännöt takaavat, että kisoja voi ainakin osittain katsella niin sanottujen ilmaiskanavien kautta.

Sitä sen sijaan ei tiedetä, mitkä ilmaiskanavat kisoja välittävät. Kyseeseen voivat tulla Discoveryn omat ilmaiskanavat tai muut Suomessa näkyvät ilmaiskanavat. Verovaroin toimiva Yleisradio saattaa sekin tulla kyseeseen.

Raha ratkaisee. Discoveryn on saatava Suomen järjestelyistä hyvä hinta. Jos se ei myy oikeuksia kokonaan tai pilkottuina, se kerää tuoton näyttämällä osan kisoista vain maksukanavillaan ja myymällä ilmaiskanaviensa lähetyksiin mainoksia.

Ihmiset tottuvat maksamaan niistä mediasisällöistä, joita he haluavat seurata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.