Rahan voimalla

Kunnallisvaaleihin on aikaa vielä yhdeksän kuukautta, mutta puolueissa vaaleihin valmistautuminen on alkanut aikaa sitten. Useimmissa eduskuntapuolueissa valmistautuminen ei kuitenkaan vielä näy ulos päin.

Poikkeuksen tekee keskusta, joka jo joulukuussa järjesti aktiiveilleen meriristeilyn. Mukaan kutsuttiin luonnollisesti myös tiedotusvälineet.

Jatkoa seurasi viime lauantaina Hämeenlinnassa. Suuria poliittisia uutisia kuntavaalien pohjustustilaisuudesta ei herunut, Kyse oli enemmänkin puolueen oman väen hengennostatuksesta.

Keskustan innon ymmärtää, kun muistaa, että perinteisesti kuntavaaleissa jyllännyt puolue vuoden 2004 vaaleissa menetti suurimman kuntapuolueen asemansa sosiaalidemokraateille, vieläpä melko selvästi. Kokoomuskin nousi kolkuttelemaan kannoille.

Keskustan panostus lokakuun 26. päivänä toimitettaviin seuraaviin kuntavaaaleihin näkyy myös rahana. Puolue on kasvattanut vaalibudjettiaan peräti 40 prosenttia vuodesta 2004. Puoluetoimiston kautta rahaa osoitetaan vaalityöhön 800 000 euroa eli enemmän kuin yhdessäkään muussa puolueessa.

Vajaa miljoona euroa on luonnollisesti reilusti vähemmän kuin mitä keskusta käytti viime vuoden eduskuntavaaleissa. Kuntavaalit ovat paikalliset vaalit ja siksi kampanjointi kuluttaa ennen kaikkea paikallisten valtuustoehdokkaiden kukkaroita.

Keskusta puoluesihteeri Jarmo Korhonen kertoi kuitenkin Helsingin Sanomissa (14.1.), että suurten kaupunkien kampanjat maksetaan nekin puoluetoimistosta. Marssi Helsingin valtuustoon tulee kalliiksi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.