Rahat liiveihin ja Ruotsiin

Keskiviikkona ruotsalainen talouslehti Dagens Industri kertoi, että Nordean, Sammon ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos, 61, muuttaa Ruotsiin.

Uutisen mukaan Wahlroos on ollut Ruotsissa kirjoilla jo viime joulukuusta lähtien. Toistaiseksi se tarkoittaa varmuudella vain sitä, että hän voi äänestää syksyn kunnallisvaaleissa ja päästä Ruotsin sairausvakuutuksen piiriin.

Vielä ei kuitenkaan ole tietoa siitä, alkaako Wahlroos maksaa veronsakin Ruotsiin.

Ruotsissa ei ole perintöveroa eikä varallisuusveroa. Veroa perillinen joutuu maksamaan vasta sitten, kun hän realisoi omaisuutta. Wahlroosilla on kaksi lasta.

STT yritti tavoittaa Wahlroosia kommentoimaan muuttoa, mutta ei tavoittanut häntä. Aikaisemmin Wahlroos on kertonut harkitsevansa muuttoa Ruotsiin juuri verotussyistä. Mikään ei estä Wahlroosia muuttamasta. Itse asiassa se olisi hyvin rationaalinen teko.

Muutto näyttäisi kuitenkin hyvin rumalta, sillä Wahlroosin rikkauksien todellinen perusta on Postipankin yksityistämisoperaatio ja sen jälkeiset tapahtumat, joissa valtio on usein ollut osallisena. Olisi reilua ja vastuullista maksaa vero sinne, mistä eniten on saanut. Se olisi myös isänmaallista.

Esimerkin voima on suuri. Siksi Wahlroos joutaisi pysyä Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.