Rajoituksia on tulossa

Tiistaina eduskunnan lähetekeskusteluun tulleet pikavippejä koskevat lakialoitteet ovat Suomen Pienlainayhdistykselle kuin punainen vaate. Kokoomuslaiset kansanedustajat Sampsa Kataja ja Lenita Toivakka ovat vaatineet pikavippibisneksen rajoittamista.

Rajoitusten kannattajat näkevät, että pikavippi tulee asiakkaalle kohtuuttoman kalliiksi. Korko ja lainaan liittyvät kulut yhteen laskettuina ovat nousseet usein kohtuuttoman korkeiksi.

Lainamainontaa on lisäksi kohdennettu erityisesti nuorille, jotka ovat saattaneet joutua vaikeaan velkakierteeseen. Kuluttajavirasto on useaan otteeseen puuttunut pienlainayritysten mainontaan.

Pienlainayhdistys pitää lakialoitteita pikavippien rajoittamisesta täysin mahdottomana. Yhdistyksen mukaan kyseessä on laillinen liiketoiminta, jonka kieltäminen olisi ennenkuulumatonta.

Pienlainayhdistyksen ongelma on se, että alalla toimii ”mustia lampaita”, jotka pilaavat kaikkien tätä liiketoimintaa harjoittavien yritysten maineen. Yhdistyksellä on ollut suuria vaikeuksia saada kaikki alalla toimivat yritykset ruotuun.

Jos eduskunta suitsii pikivippibisneksen, on mahdollista, että toimintaa johdetaan silloin ulkomailta. Eduskunnan on huomioitava tämä näkökulma. On kuitenkin oikein, että lainsäätäjä puuttuu kovalla kädellä pikavippeihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.