Ranska aikoo rajoittaa

Muutama vuosi sitten kovalla rytinällä markkinoille tuotu E10-bensiini saattaa olla lähellä tiensä päätä. Kauppalehti kertoi maanantaina, että Ranska on ensimmäisenä EU-maana päättänyt biopolttoaineiden valmistuksen ja myynnin rajoituksista. Samanlaisia suunnitelmia on myös EU:n komissiolla.

Ranskan hallitus päätti viime viikon keskiviikkona, että biomassan osuus polttoaineissa saa olla korkeintaan seitsemän prosenttia. EU taas kaavailee biopolttoaineiden valmistukseen jaettavien tukien lopettamista.

Ranskassa päätöstä perustellaan ilmansuojelulla. Suomessakin on tehty tutkimuksia, joiden mukaan elintarvikkeiksi sopivien kasvien käyttö biopolttoaineiden valmistuksessa lisää päästöjä tavallisen bensiinin valmistukseen verrattuna. Lisäksi vaarana on elintarvikkeiden kallistuminen.

Kauppalehden uutisen mukaan rajoitukset eivät koskisi biopolttoaineiden valmistusta esimerkiksi biojätteestä.

EU:n nykyisen tavoitteen mukaan biopolttoaineiden osuuden pitäisi kasvaa vuoteen 2020 mennessä 10 prosenttiin. Suomessa on säädetty, että biopolttoaineiden osuuden polttoaineiden jakelusta pitää samaan vuoteen mennessä olla 20 prosenttia. Mahdollista on, että EU:ssä mietitty linjanmuutos lopettaa E10-bensiinin valmistuksen melko nopeasti.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voi tikkerperkele

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.