Ranska aikoo rajoittaa

Muutama vuosi sitten kovalla rytinällä markkinoille tuotu E10-bensiini saattaa olla lähellä tiensä päätä. Kauppalehti kertoi maanantaina, että Ranska on ensimmäisenä EU-maana päättänyt biopolttoaineiden valmistuksen ja myynnin rajoituksista. Samanlaisia suunnitelmia on myös EU:n komissiolla.

Ranskan hallitus päätti viime viikon keskiviikkona, että biomassan osuus polttoaineissa saa olla korkeintaan seitsemän prosenttia. EU taas kaavailee biopolttoaineiden valmistukseen jaettavien tukien lopettamista.

Ranskassa päätöstä perustellaan ilmansuojelulla. Suomessakin on tehty tutkimuksia, joiden mukaan elintarvikkeiksi sopivien kasvien käyttö biopolttoaineiden valmistuksessa lisää päästöjä tavallisen bensiinin valmistukseen verrattuna. Lisäksi vaarana on elintarvikkeiden kallistuminen.

Kauppalehden uutisen mukaan rajoitukset eivät koskisi biopolttoaineiden valmistusta esimerkiksi biojätteestä.

EU:n nykyisen tavoitteen mukaan biopolttoaineiden osuuden pitäisi kasvaa vuoteen 2020 mennessä 10 prosenttiin. Suomessa on säädetty, että biopolttoaineiden osuuden polttoaineiden jakelusta pitää samaan vuoteen mennessä olla 20 prosenttia. Mahdollista on, että EU:ssä mietitty linjanmuutos lopettaa E10-bensiinin valmistuksen melko nopeasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.