Rasismi kukkii naapurissa

Ruotsidemokraatit-puolue on joutunut rasismikohujen kierteeseen Ruotsissa.

Ensin kansanedustaja Erik Almqvist puhui rasistisesti ja seksistisesti kännykkävideolla. Sitten Almqvist ja kansanedustaja Kent Ekeroth tarttuivat rautaputkiin rasistisen kahakan päätteeksi.

Viimeksi kansanedustaja Lars Isovaara joutui jättämään paikkansa, kun paljastui, että Isovaara oli nimitellyt maahanmuuttajataustaista vahtimestaria rasistisesti ja sylkenyt hänen päälleen. Isovaara oli myös syyttänyt kahta maahanmuuttajataustaista miestä varkaiksi luultuaan näiden varastaneen hänen reppunsa. Todellisuudessa Isovaara oli unohtanut reppunsa ravintolaan.

Ja kaikki tämä sen jälkeen kun puoluejohtaja Jimmie Åkesson julisti ruotsidemokraateille nollatoleranssin rasismin suhteen, mikä ennätti nostaa puolueen kannatuksen yhdeksään prosenttiin. Åkessonin ansiosta uusnatsiliikkeestä siinnyt puolue on alkanut saada myös naisia riveihinsä.

Kauniista puheista huolimatta ruotsidemokraateille ei kelpaa edes jalkapallotaituri Zlatan Ibrahimovic, joka teki äskettäin Ruotsille neljä maalia harjoitusmaaottelussa Englantia vastaan.

Åkessonin johdolla puolue pyrki ensin olemaan nationalistinen olematta rasistinen, mikä ei onnistunut. Nyt puolue on olevinaan sosiaalikonservatiivinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.