Renkaat kuntoon

Rengasratsia-kampanja tarkastaa jälleen autoilijoiden kesärenkaita alkaneella viikolla. Tarkastuksessa katsotaan, ovatko renkaat kesän jäljiltä riittävän hyvässä kunnossa syksyn sadekelejä varten.

Aiemmissa rengasratsioissa on ilmennyt, että monet kuluttavat renkaansa kesän aikana huomaamattaan kehnoon kuntoon.

Laki edellyttää kesärenkailta vähintään 1,6 millimetrin urasyvyyttä, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä.

Renkaan urasyvyys vaikuttaa ratkaisevasti sekä vesiliirtonopeuksiin että jarrutusmatkoihin märällä tienpinnalla. Monet autoilijat unohtavat tarkistaa rengaspaineet. Jos paineita ei tarkisteta kuukausiin, renkaissa saattaa ilmetä isoja ongelmia. Kuluneet renkaat ovat vaarallisia.

Useat autoilijat ajavat kuluneilla renkailla säästösyistä. Taloustaantumalla on ollut oma merkityksensä, sillä monet autoilijat sinnittelevät vanhoilla renkailla tavallista pitempään. Yksi tapa minimoida kustannuksia on ajaa nastattomilla talvirenkailla läpi vuoden. Tämä on laillista, mutta ei suositeltavaa talvirenkaiden heikkojen märkäominaisuuksien vuoksi.

Renkaiden turvallisuusmerkitys korostuu vaativissa ja nopeasti muuttuvissa kelioloissa. Syksyn vesikelit räntäsateineen ovat petollisia hyvilläkin renkailla. Kuluneet renkaat muodostavat suoranaisen hengenvaaran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Hallitus ei saa katsella kuntien ahdinkoa sivusta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.