Renkaat kuntoon

Rengasratsia-kampanja tarkastaa jälleen autoilijoiden kesärenkaita alkaneella viikolla. Tarkastuksessa katsotaan, ovatko renkaat kesän jäljiltä riittävän hyvässä kunnossa syksyn sadekelejä varten.

Aiemmissa rengasratsioissa on ilmennyt, että monet kuluttavat renkaansa kesän aikana huomaamattaan kehnoon kuntoon.

Laki edellyttää kesärenkailta vähintään 1,6 millimetrin urasyvyyttä, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä.

Renkaan urasyvyys vaikuttaa ratkaisevasti sekä vesiliirtonopeuksiin että jarrutusmatkoihin märällä tienpinnalla. Monet autoilijat unohtavat tarkistaa rengaspaineet. Jos paineita ei tarkisteta kuukausiin, renkaissa saattaa ilmetä isoja ongelmia. Kuluneet renkaat ovat vaarallisia.

Useat autoilijat ajavat kuluneilla renkailla säästösyistä. Taloustaantumalla on ollut oma merkityksensä, sillä monet autoilijat sinnittelevät vanhoilla renkailla tavallista pitempään. Yksi tapa minimoida kustannuksia on ajaa nastattomilla talvirenkailla läpi vuoden. Tämä on laillista, mutta ei suositeltavaa talvirenkaiden heikkojen märkäominaisuuksien vuoksi.

Renkaiden turvallisuusmerkitys korostuu vaativissa ja nopeasti muuttuvissa kelioloissa. Syksyn vesikelit räntäsateineen ovat petollisia hyvilläkin renkailla. Kuluneet renkaat muodostavat suoranaisen hengenvaaran.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.