Riita ei pysy piilossa

Perussuomalaisten kannatuksen nopea kasvu näkyy puolueen toiminnassa. Mukaan on tullut ihmisiä, joiden kokemus järjestötoiminnasta tai politiikasta on vähäistä.

Näkyvä esimerkki löytyy Helsingistä. Kansanedustaja Juha Väätäinen erotettiin puolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtajan tehtävistä. Syy oli nykyisen puheenjohtajan Arto Välikankaan mukaan se, että Väätäinen ei hyväksynyt piirijärjestön enemmistön valitsemaa vaalipäällikköä.

Puolueen piirijärjestön puheenjohtaja voidaan toki erottaa, vaikka hän olisi kansanedustaja. Erikoiseksi tapauksen tekee se, että päätöstä salattiin kolmisen viikkoa. Välikankaan mukaan näin tehtiin, jotta puoluehallitus voisi perehtyä asiaan (Helsingin Sanomat 4.9.).

Ei riita piilossa pysy. Ei ainakaan loputtomiin. Ei varsinkaan tämän jälkeen.

Väätäinen on sitä mieltä, että päätökset hänen erottamisestaan ja Välikankaan valitsemisesta puheenjohtajaksi tehtiin laittomissa kokouksissa. Riita siis jatkuu. Mennäänkö ihan oikeuteen saakka?

Tässä on turha miettiä, kumpi osapuoli on oikeassa. Osapuolten kannattaisi pohdiskella sitä, että niin sanottu vanhoissa puolueissa samanlaisia riitoja käydään vain harvoin.

Mistähän se mahtaa johtua? Tietäisiköhän kansa?

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.