Rimaa vielä ylemmäs

Vuoden vaihteessa virallisesti toimintansa aloittanut Itä-Suomen yliopisto on onnistunut hyvin varainkeruussaan, vaikka vielä viime vuonna asetettu tavoite näytti hetken jo liian kovalta. Tällä hetkellä rahaa on koossa noin 2,9 miljoonaa euroa eli lähes koko 3 miljoonan euron tavoite on saavutettu.

Kaksi kolmasosaa kasassa olevista euroista tulee kahdelta merkittävältä savolaistaustaiselta säätiöltä. Pelin avasi iisalmelainen Olvi-säätiö, joka viime vuonna lahjoitti Itä-Suomen yliopistolle miljoona euroa. Maanantaina julkistettiin kuopiolaistaustaisen Saastamoisen säätiön yhtä suuri lahjoitus.

Saastamoisen säätiö on aikaisemminkin tukenut merkittävästi Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen eli entisen Kuopion yliopiston toimintaa. Säätiö ehti lahjoittaa Kuopion yliopistolle 2,4 miljoonaa euroa, joilla on muun muassa tuettu nuorten tutkijoiden mahdollisuuksia toimia kansainvälisessä tiedeyhteisössä ja rahoitettu yhdysvaltalaisten huippututkijoiden vierailuja Kuopioon.

Liisa ja Osmo P. Karttusen vuonna 1968 perustama säätiö on muutenkin tukenut kuopiolaista kulttuurielämää. Se muun muassa rahoittaa Kuopion viulukilpailua. Ikävää, että kuopiolaiset päättäjät vatuloivat Saastamoisen säätiön arvokkaat taidekokoelmat Espooseen.

Itä-Suomen yliopiston varainkeruu on kuitenkin sujunut niin mallikkaasti, että olisiko tavoitetta syytä nostaa ylemmäksi?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.