Rimaa vielä ylemmäs

Vuoden vaihteessa virallisesti toimintansa aloittanut Itä-Suomen yliopisto on onnistunut hyvin varainkeruussaan, vaikka vielä viime vuonna asetettu tavoite näytti hetken jo liian kovalta. Tällä hetkellä rahaa on koossa noin 2,9 miljoonaa euroa eli lähes koko 3 miljoonan euron tavoite on saavutettu.

Kaksi kolmasosaa kasassa olevista euroista tulee kahdelta merkittävältä savolaistaustaiselta säätiöltä. Pelin avasi iisalmelainen Olvi-säätiö, joka viime vuonna lahjoitti Itä-Suomen yliopistolle miljoona euroa. Maanantaina julkistettiin kuopiolaistaustaisen Saastamoisen säätiön yhtä suuri lahjoitus.

Saastamoisen säätiö on aikaisemminkin tukenut merkittävästi Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen eli entisen Kuopion yliopiston toimintaa. Säätiö ehti lahjoittaa Kuopion yliopistolle 2,4 miljoonaa euroa, joilla on muun muassa tuettu nuorten tutkijoiden mahdollisuuksia toimia kansainvälisessä tiedeyhteisössä ja rahoitettu yhdysvaltalaisten huippututkijoiden vierailuja Kuopioon.

Liisa ja Osmo P. Karttusen vuonna 1968 perustama säätiö on muutenkin tukenut kuopiolaista kulttuurielämää. Se muun muassa rahoittaa Kuopion viulukilpailua. Ikävää, että kuopiolaiset päättäjät vatuloivat Saastamoisen säätiön arvokkaat taidekokoelmat Espooseen.

Itä-Suomen yliopiston varainkeruu on kuitenkin sujunut niin mallikkaasti, että olisiko tavoitetta syytä nostaa ylemmäksi?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuningas kävi vaatimattomassa studiossa, eikä musiikki ollut enää entisellään – silti Wiskari möyrii matona korvassa

Puoli Suomea liikkeellä

Kaivoslakia sopii muuttaa, mutta harkiten

Asuntovelallisella on nyt kissanpäivät

Ensimmäisen ja viimeisen välissä

Lapinlahden hieno perinne ansaitsee katsojien tuen

KHO:n katselmus Kuopiossa on paikallaan

Ikäihminen, ota loppukiri ja nauti!

Virheeni tekevät minusta minut – "10 000 tapaa, jotka eivät toimi"

Kuopion keskustan ilme kirkastuu nopeasti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.