Rimaa vielä ylemmäs

Vuoden vaihteessa virallisesti toimintansa aloittanut Itä-Suomen yliopisto on onnistunut hyvin varainkeruussaan, vaikka vielä viime vuonna asetettu tavoite näytti hetken jo liian kovalta. Tällä hetkellä rahaa on koossa noin 2,9 miljoonaa euroa eli lähes koko 3 miljoonan euron tavoite on saavutettu.

Kaksi kolmasosaa kasassa olevista euroista tulee kahdelta merkittävältä savolaistaustaiselta säätiöltä. Pelin avasi iisalmelainen Olvi-säätiö, joka viime vuonna lahjoitti Itä-Suomen yliopistolle miljoona euroa. Maanantaina julkistettiin kuopiolaistaustaisen Saastamoisen säätiön yhtä suuri lahjoitus.

Saastamoisen säätiö on aikaisemminkin tukenut merkittävästi Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen eli entisen Kuopion yliopiston toimintaa. Säätiö ehti lahjoittaa Kuopion yliopistolle 2,4 miljoonaa euroa, joilla on muun muassa tuettu nuorten tutkijoiden mahdollisuuksia toimia kansainvälisessä tiedeyhteisössä ja rahoitettu yhdysvaltalaisten huippututkijoiden vierailuja Kuopioon.

Liisa ja Osmo P. Karttusen vuonna 1968 perustama säätiö on muutenkin tukenut kuopiolaista kulttuurielämää. Se muun muassa rahoittaa Kuopion viulukilpailua. Ikävää, että kuopiolaiset päättäjät vatuloivat Saastamoisen säätiön arvokkaat taidekokoelmat Espooseen.

Itä-Suomen yliopiston varainkeruu on kuitenkin sujunut niin mallikkaasti, että olisiko tavoitetta syytä nostaa ylemmäksi?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Postista al-Holiin

Britit halusivat päättää jahkailun brexitistä

Kinkku kuuluu yhä suomalaiseen joulupöytään

Tähtipölyä joulukuusen ympärillä

Valistunutta uskoa

Pohjois-Savon lasten huono kunto vaatii selvityksiä

Tiukasti suojeltua metsää on jo Albanian verran

Syrjästä parrasvaloihin?

Vereslihalla

Sote-palvelujen järjestämisessä liikaa vaihtelua

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.