Rohkeiden päätösten vuoro

Kuopiossa ikuisuuksia jahkattu taidelukioratkaisu on tulossa jälleen päättäjien pöytään. Kaupunginjohtaja Petteri Paronen esittää, että musiikin, ilmaisutaidon ja tanssin erikoislukiota varten rakennettaisiin uudet tilat Yhteiskoulun musiikkilukion ja Musiikkikeskuksen väliselle tontille. Päätöstä tarvitaan pohjaksi peruskouluratkaisuille, joka toisi lisää yläluokkia Minna Canthin kouluun.

Kuopion koulurumba muistuttaa valtakunnallista kuntarakenneuudistusta. Selvityksiä tehdään, suunnitelmia muutetaan ja päätöksiä pyörretään tämän tästä. Vielä pari vuotta sitten taidelukion tontillekin suunniteltiin kokonaista taidekampusta, kunnes Savonia-ammattikorkeakoulu ja konservatorio vetäytyivät investoinnista.

Parosen ehdotus ei ota kantaa rakentamisen aikatauluun. Suunnan ja maalin se kuitenkin antaa.

Vaikka aika on nyt tiukka, Kuopion on kyettävä näkemään rohkeasti taantuman taakse. Keskittymis- ja tiivistymistrendien lisäksi kansainvälisistä kaupunkitutkimuksista kannattaisi lukea myös osa, joka kertoo kulttuurin merkityksen nopeasta kasvusta. Vahva taidelukio kuuluu kulttuurikaupungin kivijalkoihin. Koulusta on kehitettävä niin hyvä, että se vetää parhaita opettajia ja opiskelijoita kaikkialta Suomesta. Toimivat tilat ovat osa hyvää koulua.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.