Rohkeiden päätösten vuoro

Kuopiossa ikuisuuksia jahkattu taidelukioratkaisu on tulossa jälleen päättäjien pöytään. Kaupunginjohtaja Petteri Paronen esittää, että musiikin, ilmaisutaidon ja tanssin erikoislukiota varten rakennettaisiin uudet tilat Yhteiskoulun musiikkilukion ja Musiikkikeskuksen väliselle tontille. Päätöstä tarvitaan pohjaksi peruskouluratkaisuille, joka toisi lisää yläluokkia Minna Canthin kouluun.

Kuopion koulurumba muistuttaa valtakunnallista kuntarakenneuudistusta. Selvityksiä tehdään, suunnitelmia muutetaan ja päätöksiä pyörretään tämän tästä. Vielä pari vuotta sitten taidelukion tontillekin suunniteltiin kokonaista taidekampusta, kunnes Savonia-ammattikorkeakoulu ja konservatorio vetäytyivät investoinnista.

Parosen ehdotus ei ota kantaa rakentamisen aikatauluun. Suunnan ja maalin se kuitenkin antaa.

Vaikka aika on nyt tiukka, Kuopion on kyettävä näkemään rohkeasti taantuman taakse. Keskittymis- ja tiivistymistrendien lisäksi kansainvälisistä kaupunkitutkimuksista kannattaisi lukea myös osa, joka kertoo kulttuurin merkityksen nopeasta kasvusta. Vahva taidelukio kuuluu kulttuurikaupungin kivijalkoihin. Koulusta on kehitettävä niin hyvä, että se vetää parhaita opettajia ja opiskelijoita kaikkialta Suomesta. Toimivat tilat ovat osa hyvää koulua.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.