Romney ratkaisi pelin

Alkaa näyttää entistä vahvemmin siltä, että republikaanien ehdokkaaksi Yhdysvaltojen marraskuun presidentinvaaleihin on nousemassa senaattori John McCain. Hänen mahdollisuutensa ehdokkaaksi nousivat ehkä jo ratkaisevasti torstaina, kun Mitt Romney ilmoitti vetäytyvänsä kamppailusta.

Romneyn ratkaisu oli suora seuraus siitä, että hän viime tiistaina menestyi odotettua heikommin yli 20 osavaltion esivaaleissa. Romney onnistui voittamaan muut ehdokkaat vain seitsemässä osavaltiossa. Käytännössä Romneylla tuskin enää olisi ollut mahdollisuutta koroa umpeen McCainin saavuttamaa etumatkaa.

Jo yli 70-vuotiaan McCainin ainoaksi haastajaksi jäi Arkansasin entinen kuvernööri Mike Huckabee. Vahvasti uskonnollinen Huckabee saattaa tarjota suosikille vielä kunnon vastuksen, sillä arvokonservatiivit republikaanit pitävät omapäistä McCainia liian liberaalina poliitikkona.

Juuri omapäisyytensä vuoksi McCain saattaisi varsinaisessa presidentinvaalissa olla kohtalaisen tasapäinen vastustaja demokraattien ehdokkaalle, olipa tämä sitten demokraattien kamppailua niukasti johtava senaattori Hillary Clinton tai senaattori Barack Obama.

Vaikka McCain on kampanjassaan korostanut konservatiivisuuttaan, hän silti entisenä sotasankarina ja oman tiensä kulkijana tehoaa myös sitoutumattomiin äänestäjiin. Sen vuoksi yleisesti varmana pidetty demokraattisen ehdokkaan voitto marraskuun 4. päivänä ei suinkaan ole vielä kirkossa kuulutettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Rajat ovat ylittyneet

Vanha auto on tarkan talouden perusta

Perämeren lohia tappava outo tauti huolestuttaa

Turvakudelmaa on joskus vaikea hahmottaa

Sitä saa, mitä tilaa

Savolaista small talkia

Talouskehitystä on seurattava herkeämättä

Lihan alkuperämaatietoa ei oikeasti tarvitse aina kertoa

Kuningas kävi vaatimattomassa studiossa, eikä musiikki ollut enää entisellään – silti Wiskari möyrii matona korvassa

Puoli Suomea liikkeellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.