Romney ratkaisi pelin

Alkaa näyttää entistä vahvemmin siltä, että republikaanien ehdokkaaksi Yhdysvaltojen marraskuun presidentinvaaleihin on nousemassa senaattori John McCain. Hänen mahdollisuutensa ehdokkaaksi nousivat ehkä jo ratkaisevasti torstaina, kun Mitt Romney ilmoitti vetäytyvänsä kamppailusta.

Romneyn ratkaisu oli suora seuraus siitä, että hän viime tiistaina menestyi odotettua heikommin yli 20 osavaltion esivaaleissa. Romney onnistui voittamaan muut ehdokkaat vain seitsemässä osavaltiossa. Käytännössä Romneylla tuskin enää olisi ollut mahdollisuutta koroa umpeen McCainin saavuttamaa etumatkaa.

Jo yli 70-vuotiaan McCainin ainoaksi haastajaksi jäi Arkansasin entinen kuvernööri Mike Huckabee. Vahvasti uskonnollinen Huckabee saattaa tarjota suosikille vielä kunnon vastuksen, sillä arvokonservatiivit republikaanit pitävät omapäistä McCainia liian liberaalina poliitikkona.

Juuri omapäisyytensä vuoksi McCain saattaisi varsinaisessa presidentinvaalissa olla kohtalaisen tasapäinen vastustaja demokraattien ehdokkaalle, olipa tämä sitten demokraattien kamppailua niukasti johtava senaattori Hillary Clinton tai senaattori Barack Obama.

Vaikka McCain on kampanjassaan korostanut konservatiivisuuttaan, hän silti entisenä sotasankarina ja oman tiensä kulkijana tehoaa myös sitoutumattomiin äänestäjiin. Sen vuoksi yleisesti varmana pidetty demokraattisen ehdokkaan voitto marraskuun 4. päivänä ei suinkaan ole vielä kirkossa kuulutettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Totuudessa pysyminen ei aina ole ihan yksinkertainen juttu

Viranomaisia on varjeltava maalittamiselta

Kirkon rahat eivättahdo riittää seiniin

Ensi joulu sai muuttaa historian!

Postista al-Holiin

Britit halusivat päättää jahkailun brexitistä

Kinkku kuuluu yhä suomalaiseen joulupöytään

Tähtipölyä joulukuusen ympärillä

Valistunutta uskoa

Pohjois-Savon lasten huono kunto vaatii selvityksiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.