Ruotsin kautta

Takavuosina oli tapana, että Suomessa kiusalliset ulkopoliittiset asiat kierrätettiin julkisuuteen Ruotsin kautta. Kun suomalaiset tiedotusvälineet eivät uskaltaneet, olivat ruotsalaiset rohkeampia.

Tapa näyttää edelleen elävän, ei kuitenkaan enää ulkopoliittisissa asioissa. Nyt Ruotsin kautta kierrätetään suomalaisten poliitikkojen yksityiselämään liittyviä paljastuksia.

Ruotsalaisella nettisivulta saattoi maanantaista lähtien lukea pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) entiselle naisystävälleen Susanna Ruususelle (ent. Kuronen) lähettämiä tekstiviestejä. Lemmekkäiden viestien sisältö on selvästi intiimimpi kuin ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) kohuttujen tekstiviestien sisältö.

Tekstiviestit julkisti Suur-Tukholma -lehden toimituskuntaan kuuluva sosiaalipolitiikan dosentti Seppo Isotalo. Hän väittää saaneensa viestit suomalaiselta tiedotusvälineeltä. Ilmeisesti kyse on dokumentista, jonka Pääministerin morsian -kirjan kustantaja aikanaan luovutti Helsingin käräjäoikeudelle. Oikeus julisti dokumentin salaiseksi, joten Suomessa sitä ei olisikaan ilman rangaistusta voinut julkaista.

Vanhaselle viestien julkistaminen on luonnollisesti kiusallinen asia. Sillä saattaa olla vaikutusta hänen asemaansa keskustan puheenjohtajana. Keskustan jäsenissä on runsaasti arvokonservatiiveja, joille intiimien tekstiviestien putkahtaminen julkisuuteen on liikaa.

Viestien sisällöllä ei kuitenkaan näytä olevan mitään tekemistä Vanhasen viranhoidon kanssa. Viestit liittyvät kahden aikuisen ja vapaan ihmisen seurusteluun, joka ei edes ollut salaista. Viestien väitettyä yhteiskunnallista merkitystä on kovin vaikea hahmottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.