Sääliksi käy Italian kansaa

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on mollannut jälleen Suomea. Rooman pormestarin Gianni Alemannon vieraana keskiviikkona esiintynyt Berlusconi kehui Italian pääkaupungin kauneutta. Samalla muisteli taannoista vierailuaan maassamme.

- Ajatelkaa, kun olin Suomessa, suomalaiset veivät minut 1700-luvulla rakennettuun puukirkkoon. Muistan, kuinka tärkeää se heille oli. Heräsimme aamulla aikaisin ja matkasimme kolme tuntia kirkolle. Meillä moinen kirkko olisi pantu maan tasalle, Berlusconi sanoi ja piirsi käsillään ilmaan X-merkin (HS 7.5.).

Itkeäkö vai nauraa Italian hallituksen rattopojan möläytykselle?

Näyttää joka tapauksesta siltä, että pääministeriltä viedään viimeisiä ruuveja. Sääliksi käy ennen kaikkea Italian kansaa, joka joutuu häpeämään johtajansa sanoja.

BERLUSCONI jää historian lehdille ihmisenä, jolle tärkeintä elämässä on ollut oma napa. Jostakin syystä hän on ottanut Suomen hampaisiinsa. Keskiviikkoinen Rooman puhe ei keskittynyt pelkästään puukirkkoon, osansa saivat myös suomalaiset naiset.

Hän sanoi rakastavansa suomalaisia naisia, kunhan he ovat vain yli 18-vuotiaita. Tällä lehtijutun mukaan Berlusconi viittasi seurapiiriuutiseen, jonka mukaan 72-vuotiaalla Silviolla olisi ollut suhde 17-vuotiaaseen mallityttöön Noemi Letiziaan.

Lisäksi mies on flirttaillut jatkuvasti monien muiden nuorten naisten kanssa.

Ei siis ihme, että Berlusconin vaimo Veronica Lario poltti päreensä ja hakee nyt avioeroa. Kohu-uutiset eivät kerro, toimivatko pääministerin väitetyt suhteet vain platonisella tasolla. Tosin nykyaikainen lääketiede mahdollistaa muunkin tyyppisen kanssakäymisen. Berlusconilla seisoo ainakin järki. Sen hän on väkevästi todistanut Suomi-letkautuksillaan.

MAUTTOMILLA höpinöillään Berlusconi sai suomalaiset takajaloilleen jo vuonna 2001. Silloin pääministeri höläytti, ettei elintarvikevirastoa voitaisi sijoittaa sellaiseen maahan, jossa ei edes tiedetä mitä prosciutto on. Berlusconi on haukkunut suomalaisen ruuan moneen kertaan.

Hän rehvasteli käyttäneensä miehisiä kikkojaan presidentti Tarja Haloseen saadakseen Suomen omalle kannalleen elintarvikevirastokiistassa.

Presidenttimme ei noteerannut Berlusconin puheita ainakaan julkisesti. Siinä Halonen teki oikein.

Kun vastapuolella on heikon itsetunnon omaava narsisti, viisainta on silloin olla hiljaa.

Jotakin Berlusconin omahyväisyydestä kertoo, että mies julisti vapunaattona olevansa maailman suosituin johtaja. "Riippumattomissa mielipidekyselyissä" hänen kannatuksensa oli 75,1 prosenttia. Voi olla, että noissa luvuissa on hieman ilmaa.

Fakta on kuitenkin, että Berlusconi on erittäin suosittu omassa maassaan. Eikä ihme, sillä hän hallitsee valtaosaa Italian kaupallisista tv-kanavista.

Italian pääministeri ei ole pitänyt kynttiläänsä vakan alla missään vaiheessa. Berlusconi on verrannut itseään Jeesukseen ja Napoleoniin.

SAMMAKOITA Berlusconi on päästänyt suustaan kasapäin poliittisen uransa aikana. Yksi pahimmista oli viime vuoden lopulla, kun hän luonnehti silloista USA:n presidenttiehdokasta Barack Obamaa "ruskettuneeksi".

Kuka tarvitsee Berlusconin tapaista johtajaa? Ilmeisesti aika moni taho Italiassa. Syykin on selvä. Hänellä on rahaa ja valtaa. Se on pettämätön yhdistelmä etenkin mafian synnyinmaassa.

Toinen kysymys on, miten paljon tuhoa Berlusconi tekee möläytyksillään Italialle. Epäasialliset ja loukkaavat kommentit muiden maiden kansalaisia kohtaan muistetaan pitkään.

Italialaiset tietävät tämän. Siksi moni saapasmaan kansalainen toivoo pikaista vallanvaihdosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.