Säälittävää puuhastelua

Jääkiekon SM-liiga alkaa puolentoista viikon kuluttua. Vaikka suomalaiset huippupelaajat nykyään suurelta osin pelaavat ulkomailla, on SM-liiga siitä huolimatta ylivoimaisesti seuratuin kotimainen palloilusarja.

Liigaseurojen panokset ovat kovat. On saavutettava urheilullista menestystä, jotta seurojen talous kestää. Monissa seuroissa liikutaan veitsenterällä.

Helsingissä pelattiin lauantaina jääkiekko-ottelu, josta urheilullisuus oli kaukana. Jokerien ja HIFK:n European Trophy -sarjaan kuuluneessa pelissä pääosassa oli vastustajan pelottelu alkavan liigan kynnyksellä. Väkivaltaisuuksista jaettiin 277 jäähyminuuttia.

Kuvaava on HIFK:n kokeneen puolustajan Toni Söderholmin kommentti: Kaikki, jotka pelaavat lätkää, tietävät, mistä oli kysymys (Helsingin Sanomat 2.9.).

Aivan. Niin tietävät. Niin tietävät myös ne, jotka jääkiekkoa seuraavat. Siitä ei kuitenkaan seuraa, että väkivalta pitäisi hyväksyä.

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen lupaa, että samanlainen meno ei jatku liigassa. Näin on luvattu ennenkin, mutta väkivaltaa ei ole kyetty kitkemään.

Syynä tähän ovat liian lepsut rangaistukset. Seurojen omistama SM-liiga ei uskalla puuttua väkivaltaan niin kovilla rangaistuksilla, että ne tepsisivät. Se on säälittävää.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.