Säälittävää puuhastelua

Jääkiekon SM-liiga alkaa puolentoista viikon kuluttua. Vaikka suomalaiset huippupelaajat nykyään suurelta osin pelaavat ulkomailla, on SM-liiga siitä huolimatta ylivoimaisesti seuratuin kotimainen palloilusarja.

Liigaseurojen panokset ovat kovat. On saavutettava urheilullista menestystä, jotta seurojen talous kestää. Monissa seuroissa liikutaan veitsenterällä.

Helsingissä pelattiin lauantaina jääkiekko-ottelu, josta urheilullisuus oli kaukana. Jokerien ja HIFK:n European Trophy -sarjaan kuuluneessa pelissä pääosassa oli vastustajan pelottelu alkavan liigan kynnyksellä. Väkivaltaisuuksista jaettiin 277 jäähyminuuttia.

Kuvaava on HIFK:n kokeneen puolustajan Toni Söderholmin kommentti: Kaikki, jotka pelaavat lätkää, tietävät, mistä oli kysymys (Helsingin Sanomat 2.9.).

Aivan. Niin tietävät. Niin tietävät myös ne, jotka jääkiekkoa seuraavat. Siitä ei kuitenkaan seuraa, että väkivalta pitäisi hyväksyä.

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen lupaa, että samanlainen meno ei jatku liigassa. Näin on luvattu ennenkin, mutta väkivaltaa ei ole kyetty kitkemään.

Syynä tähän ovat liian lepsut rangaistukset. Seurojen omistama SM-liiga ei uskalla puuttua väkivaltaan niin kovilla rangaistuksilla, että ne tepsisivät. Se on säälittävää.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.