Säälittävää puuhastelua

Jääkiekon SM-liiga alkaa puolentoista viikon kuluttua. Vaikka suomalaiset huippupelaajat nykyään suurelta osin pelaavat ulkomailla, on SM-liiga siitä huolimatta ylivoimaisesti seuratuin kotimainen palloilusarja.

Liigaseurojen panokset ovat kovat. On saavutettava urheilullista menestystä, jotta seurojen talous kestää. Monissa seuroissa liikutaan veitsenterällä.

Helsingissä pelattiin lauantaina jääkiekko-ottelu, josta urheilullisuus oli kaukana. Jokerien ja HIFK:n European Trophy -sarjaan kuuluneessa pelissä pääosassa oli vastustajan pelottelu alkavan liigan kynnyksellä. Väkivaltaisuuksista jaettiin 277 jäähyminuuttia.

Kuvaava on HIFK:n kokeneen puolustajan Toni Söderholmin kommentti: Kaikki, jotka pelaavat lätkää, tietävät, mistä oli kysymys (Helsingin Sanomat 2.9.).

Aivan. Niin tietävät. Niin tietävät myös ne, jotka jääkiekkoa seuraavat. Siitä ei kuitenkaan seuraa, että väkivalta pitäisi hyväksyä.

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen lupaa, että samanlainen meno ei jatku liigassa. Näin on luvattu ennenkin, mutta väkivaltaa ei ole kyetty kitkemään.

Syynä tähän ovat liian lepsut rangaistukset. Seurojen omistama SM-liiga ei uskalla puuttua väkivaltaan niin kovilla rangaistuksilla, että ne tepsisivät. Se on säälittävää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.