Sääntöjä pitää noudattaa

Jalkapallon Veikkausliigan seuralisenssikomiteaa ei aina ole otettu vakavasti. Komitea on kyllä esittänyt ehtoja seuroille, mutta liigalisenssi on tähän saakka lähes poikkeuksetta irronnut, vaikka säännöissä mainitut vaatimukset eivät olisikaan toteutuneet. Poikkeuslupia on yleensä annettu olosuhdepuutteista huolimatta.

Kuluneella viikolla lisenssikomitea kuitenkin yllätti. Se ilmoitti, että AC Oulu ei saa seuraavalla kaudella pelata Veikkausliigassa. Syyt lisenssin epäämiseen olivat selvät: AC Oululla on liikaa velkaa ja liian vähän tuloja.

Lopullisesti liigan portti ei oululaisseuralle kuitenkaan vielä ole kiinni. Seura alistaa ratkaisun Suomen palloliiton valituslautakunnalle. Olisi kuitenkin kovin kummallista, jos valituslautakunta muuttaisi seuralisenssikomitean ratkaisua. Näin tietysti voisi käydä, jos AC Oulu onnistuisi jostakin kaivamaan uutta rahaa velkojensa maksamiseen.

On hyvä asia, että sovituista säännöistä pidetään kiinni. Veikkausliigan velvollisuus on esimerkiksi varmistua siitä, että liigassa pelaavat seurat kykenevät suoriutumaan taloudellisista velvoitteistaan. Aivan liian usein pelaajat ovat joutuneet hakemaan palkkojaan palkkaturvan kautta eli käytännössä veronmaksajilta.

Toivottavaa olisi, että myös muissa lajeissa seurojen edellytyksiä pelata korkeimmalla sarjatasolla ryhdyttäisiin selvittämään yhtä tarkasti kuin jalkapallossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.