Sääntöjä pitää noudattaa

Jalkapallon Veikkausliigan seuralisenssikomiteaa ei aina ole otettu vakavasti. Komitea on kyllä esittänyt ehtoja seuroille, mutta liigalisenssi on tähän saakka lähes poikkeuksetta irronnut, vaikka säännöissä mainitut vaatimukset eivät olisikaan toteutuneet. Poikkeuslupia on yleensä annettu olosuhdepuutteista huolimatta.

Kuluneella viikolla lisenssikomitea kuitenkin yllätti. Se ilmoitti, että AC Oulu ei saa seuraavalla kaudella pelata Veikkausliigassa. Syyt lisenssin epäämiseen olivat selvät: AC Oululla on liikaa velkaa ja liian vähän tuloja.

Lopullisesti liigan portti ei oululaisseuralle kuitenkaan vielä ole kiinni. Seura alistaa ratkaisun Suomen palloliiton valituslautakunnalle. Olisi kuitenkin kovin kummallista, jos valituslautakunta muuttaisi seuralisenssikomitean ratkaisua. Näin tietysti voisi käydä, jos AC Oulu onnistuisi jostakin kaivamaan uutta rahaa velkojensa maksamiseen.

On hyvä asia, että sovituista säännöistä pidetään kiinni. Veikkausliigan velvollisuus on esimerkiksi varmistua siitä, että liigassa pelaavat seurat kykenevät suoriutumaan taloudellisista velvoitteistaan. Aivan liian usein pelaajat ovat joutuneet hakemaan palkkojaan palkkaturvan kautta eli käytännössä veronmaksajilta.

Toivottavaa olisi, että myös muissa lajeissa seurojen edellytyksiä pelata korkeimmalla sarjatasolla ryhdyttäisiin selvittämään yhtä tarkasti kuin jalkapallossa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.