Säästöilläkin on rajansa

Uusi puolustusministeri, RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund linjasi valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa maanantaina Suomen puolustuspolitiikkaa yllätyksettömästi. Oma puolustuskyky on Haglundin mukaan EU:n reunavaltion ainoa vaihtoehto. Peruspilareita oman puolustuskyvyn ylläpitämiseen taas ovat yleinen asevelvollisuus, alueellinen puolustus ja sotilaallinen liittoutumattomuus.

Näinhän Suomessa on suurella yksimielisyydellä päätetty. Näiden päätösten takana nykyinen hallitus ja sen puolustusministeri seisovat. Muutosta Suomen linjaan ei ole näköpiirissä.

Vai onko sittenkin?

Puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen ilmaisi maanpuolustuskurssin avajaisissa huolensa Suomen sotilaallisen puolustuskyvyn säilymisestä kuluvan vuosikymmenen lopulta lähtien. Puolustusvoimat on hänen mukaansa joutunut tinkimään joukkojen varustelusta jo vuosia.

Puheloinen jopa arveli, että yleisestä asevelvollisuudesta ja koko maan puolustamiseen tarvittavasta puolustuskyvystä voidaan joutua luopumaan, jos määrärahakehitys on nykyisen kaltainen.

Poliitikkojen pitää vastata huutoonsa. Jos nykyiset puolustuksen peruspilarit halutaan säilyttää, se maksaa. Säästöilläkin on rajansa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Hyvä vihollinen

Eläkeläisköyhyyttä voisi torjua lääkekorvauksilla

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.