Säästöilläkin on rajansa

Uusi puolustusministeri, RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund linjasi valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa maanantaina Suomen puolustuspolitiikkaa yllätyksettömästi. Oma puolustuskyky on Haglundin mukaan EU:n reunavaltion ainoa vaihtoehto. Peruspilareita oman puolustuskyvyn ylläpitämiseen taas ovat yleinen asevelvollisuus, alueellinen puolustus ja sotilaallinen liittoutumattomuus.

Näinhän Suomessa on suurella yksimielisyydellä päätetty. Näiden päätösten takana nykyinen hallitus ja sen puolustusministeri seisovat. Muutosta Suomen linjaan ei ole näköpiirissä.

Vai onko sittenkin?

Puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen ilmaisi maanpuolustuskurssin avajaisissa huolensa Suomen sotilaallisen puolustuskyvyn säilymisestä kuluvan vuosikymmenen lopulta lähtien. Puolustusvoimat on hänen mukaansa joutunut tinkimään joukkojen varustelusta jo vuosia.

Puheloinen jopa arveli, että yleisestä asevelvollisuudesta ja koko maan puolustamiseen tarvittavasta puolustuskyvystä voidaan joutua luopumaan, jos määrärahakehitys on nykyisen kaltainen.

Poliitikkojen pitää vastata huutoonsa. Jos nykyiset puolustuksen peruspilarit halutaan säilyttää, se maksaa. Säästöilläkin on rajansa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Lisää liiketoimintaosaamista

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.