SDP ampui kovilla

SDP linjasi maahanmuuttopolitiikkaansa Haminassa viime viikolla. Puolue ilmoitti edustavansa "realistisista ihmisarvolinjaa". Demarien maahanmuuttopoliittisen ohjelman keskeisin teesi on: "Villi vuokratyövoima kuriin ja verot Suomeen".

SDP:llä oli suuria paineita kertoa kansalle, mitä se maahanmuutosta ajattelee. Demarijohdolla oli paljon hampaankolossa muita puolueita kohtaan. SDP ampui tällä kerralla lähes kaikkea liikkuvaa.

Pääkohteina olivat kokoomus, keskusta ja vihreät. SDP:n arvokartalla ääripäinä ovat kokoomuksen "kylmä halpatyövoima"-linja sekä vihreiden "ovet auki ja silmät kiinni"-linja. Demarien mielestä keskustalla ei edes ole maahanmuuttopolitiikkaa.

Perussuomalaiset aloittivat äkkijyrkillä ja osin populistisilla mielipiteillään nykyisen maahanmuutto- ja pakolaiskeskustelun. SDP:n johto yritti heittää Haminassa Timo Soinin ja hänen hengenheimolaistensa rattaisiin hiekkaa - huonolla menestyksellä.

Suurpuolueet kokoomus, keskusta ja SDP eivät näytä vieläkään tajuavan sananikkari Soinin ilmaisun voimaa. Mahtipuolueiden olisi aidosti vastattava perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisiin näkemyksiin. Vaikka Soinin teesit ovat populistisia, pelkkä olan kohautteleminen kostautuu, kun ääniä lasketaan eduskuntavaalien jälkeen ensi huhtikuussa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.