SDP luisui jälleen

Hallituksen on määrä tänään päättää mittavasta rakenneuudistuspaketista, jolla kurotaan umpeen uhkaavan suureksi paisunutta julkisen talouden kestävyysvajetta. Luvassa on vaikea kokous.

Yle Uutiset julkisti parahiksi rakenneriihen kynnyksellä tuoreimman kannatuskyselynsä tulokset. Keskustan lukemat ovat parhaat menossa olevalla vaalikaudella (24,1%). Ero seuraavana tulevaan kokoomukseen (18,3%) on jo lähes kuusi prosenttiyksikköä, mikä on vaalikauden ennätys sekin. Kokoomuksen kanssa tasoissa on perussuomalaiset (17,1%), joka ei ole hyötynyt samalla tavalla oppositioasemastaan kuin keskusta.

Eniten mietittävää Yle Uutisten teettämä tutkimus aiheuttaa sosiaalidemokraateille. Puolueen kannatus (15,4%) on kuukauden aikana valahtanut jälleen luisuun. Yksittäistä syytä on vaikea sanoa.

Toivoa sopii, ettei kannatuskyselyn tulos saa aikaan paniikkia SDP:n ministereissä. Hallituksessa jo elokuussa periaatteellisella tasolla sovitut rakenneuudistukset pitää viedä maaliin rohkeasti ja sivuille vilkuilematta.

Historiasta tiedämme, että äänestäjät ovat viisaampia kuin poliitikot usein luulevat. Vastuuta kantamalla saavutetaan pitkällä tähtäimellä puolueen kannatuksessakin parempi tuloksia kuin populistisella ryntäilyllä sinne tänne.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Savolainen hulluus luo elämää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.