SDP luisui jälleen

Hallituksen on määrä tänään päättää mittavasta rakenneuudistuspaketista, jolla kurotaan umpeen uhkaavan suureksi paisunutta julkisen talouden kestävyysvajetta. Luvassa on vaikea kokous.

Yle Uutiset julkisti parahiksi rakenneriihen kynnyksellä tuoreimman kannatuskyselynsä tulokset. Keskustan lukemat ovat parhaat menossa olevalla vaalikaudella (24,1%). Ero seuraavana tulevaan kokoomukseen (18,3%) on jo lähes kuusi prosenttiyksikköä, mikä on vaalikauden ennätys sekin. Kokoomuksen kanssa tasoissa on perussuomalaiset (17,1%), joka ei ole hyötynyt samalla tavalla oppositioasemastaan kuin keskusta.

Eniten mietittävää Yle Uutisten teettämä tutkimus aiheuttaa sosiaalidemokraateille. Puolueen kannatus (15,4%) on kuukauden aikana valahtanut jälleen luisuun. Yksittäistä syytä on vaikea sanoa.

Toivoa sopii, ettei kannatuskyselyn tulos saa aikaan paniikkia SDP:n ministereissä. Hallituksessa jo elokuussa periaatteellisella tasolla sovitut rakenneuudistukset pitää viedä maaliin rohkeasti ja sivuille vilkuilematta.

Historiasta tiedämme, että äänestäjät ovat viisaampia kuin poliitikot usein luulevat. Vastuuta kantamalla saavutetaan pitkällä tähtäimellä puolueen kannatuksessakin parempi tuloksia kuin populistisella ryntäilyllä sinne tänne.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.