SPL menetteli oikein

Suomen Palloliiton puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Sauli Niinistö ilmoitti eilen, että skotlantilainen Stuart Baxter jatkaa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana. Liiton johto tyrmäsi näin huhut Baxterin potkuista.

SPL menetti viisaasti jatkaessaan päävalmentajan pestiä. Olisi nimittäin kohtuutonta, että uudelle valmentajalle annettaisiin potkut kolmen ottelun jälkeen, siitäkin huolimatta, että tappioiden myötä Suomelta meni mahdollisuudet taistella EM-lopputurnauspaikasta.

Aina voi spekuloida, tekikö päävalmentaja yksittäisissä otteluissa oikeita pelaajavalintoja tai oliko pelitaktiikka väärä. Menestymättömyyden merkittävin syy on Suomen pelaajamateriaalissa. Joukkueessa pelaa vähän, jos ollenkaan, kansainvälisiä huippuluokan pelaajia. Sellaisella miehistöllä ei menestytä, olipa valmentaja kuka tahansa.

Palloliiton on nyt suunnattava katseet nuoriin ja tehostettava heidän valmennustaan. Lahjakkaita yksilöitä on etsittävä entistä tiheämmällä kammalla ja annettava heille kaikki mahdollinen tuki. Suomalainen nuorisotyö on laadultaan erinomaista. Uutteralla ja pitkäjänteisellä työllä maajoukkueeseen nousee myöhemmin Jari Litmasen ja Sami Hyypiän tapaisia huippupelaajia. Tämä tie on kuitenkin pitkä, se on myös suuren yleisön sisäistettävä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Talouden rakenteita on viimein remontoitava

Keskusta tarvitsisi heti uuden johtajan

Puhuuko ministeri munakkaan vatkauksesta vai koronasta?

Keskustan alamäki ennakoi hallituksen riitoja

Pihdit voisi pakata fiksumminkin

Mehevää noutopöytää seuraa kitkerä jälkiruoka

Vapauden ilot ja vastuut

Ai, että mikä kansallispuistoihin rinnastettava polkuverkosto Kuopion seudulta näyttäisi löytyvän

Korona ei ole vienyt intoa matkailla kotimaassa

Itä-Suomen vahvuus on korvien välissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.