SPL menetteli oikein

Suomen Palloliiton puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Sauli Niinistö ilmoitti eilen, että skotlantilainen Stuart Baxter jatkaa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana. Liiton johto tyrmäsi näin huhut Baxterin potkuista.

SPL menetti viisaasti jatkaessaan päävalmentajan pestiä. Olisi nimittäin kohtuutonta, että uudelle valmentajalle annettaisiin potkut kolmen ottelun jälkeen, siitäkin huolimatta, että tappioiden myötä Suomelta meni mahdollisuudet taistella EM-lopputurnauspaikasta.

Aina voi spekuloida, tekikö päävalmentaja yksittäisissä otteluissa oikeita pelaajavalintoja tai oliko pelitaktiikka väärä. Menestymättömyyden merkittävin syy on Suomen pelaajamateriaalissa. Joukkueessa pelaa vähän, jos ollenkaan, kansainvälisiä huippuluokan pelaajia. Sellaisella miehistöllä ei menestytä, olipa valmentaja kuka tahansa.

Palloliiton on nyt suunnattava katseet nuoriin ja tehostettava heidän valmennustaan. Lahjakkaita yksilöitä on etsittävä entistä tiheämmällä kammalla ja annettava heille kaikki mahdollinen tuki. Suomalainen nuorisotyö on laadultaan erinomaista. Uutteralla ja pitkäjänteisellä työllä maajoukkueeseen nousee myöhemmin Jari Litmasen ja Sami Hyypiän tapaisia huippupelaajia. Tämä tie on kuitenkin pitkä, se on myös suuren yleisön sisäistettävä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Jippii, muovia! – eli näin havaitsin kierrättämisessä piilevän maalaisjärjen

Martat ovat sivistäneet jo 120 vuotta

Sitran hallintoneuvosto visaisen valinnan edessä

Tietokoneen naispioneerit

Internetin flunssa

Työllisyystoimet mittaavat hallituksen onnistumista

Pienetkin askeleet ovat tärkeitä Ukrainan kriisissä

Yksinkertaiset ratkaisut ovat vääriä

Hämeessä ei ollakaan hitaita

Investoida ja säästää, kas siinä Kuopion pulma

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.