Salamurhat osoittavat Venäjän olevan sairas

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova irvaili, että Britannian parlamentissa nähtiin sirkusesitys, kun pääministeri Theresa May oli maanantaina selvittänyt Venäjän olleen Sergei ja Julia Skripalin murhayrityksestä vastuussa erittäin todennäköisesti. Myrkytyksessä oli käytetty sotilasluokan hermomyrkkyä. Jo aikaisemmin kaksoisagentti Sergei Skripalin vaimo, poika ja veli ovat kuolleet.

Skripal jäi aikanaan kiinni vakoilustaan brittien hyväksi, tunnusti ja sai 13 vuoden vankeustuomion maanpetoksesta. Jo neljän vuoden vankeuden jälkeen presidentti Dmitri Medvedev armahti Skripalin ja vakoojavaihdossa Skripal pääsi muuttamaan länteen. Tuolloin Vladimir Putin raivostui ja uhosi pettureiden potkaisevan tyhjää ja tukehtuvan lahjuskolikkoihinsa.

Brittien on pakko reagoida jollakin tavalla, koska kyse ei ollut ensi kerrasta. Jos rauhan vallitessa vieras valtio operoi jatkuvasti salamurhia sen maaperällä, olisi outoa, jos valtio tyytyisi kerta kerran jälkeen vain moitteisiin. Sopii toivoa, että vastaukseksi vielä riittää talouspakotteiden laajentaminen, jota May jo pohdiskeli.

Julkea myrkytysyritys on tietysti myös viesti siitä, miten pettureille käy. Se on samalla ilmoitus siitä, että Venäjä on valmis toimimaan omilla säännöillään myös vieraiden valtioiden alueella. Ilmoitus on syytä ottaa todesta. Putinille murhayritys on vain mainosta ja tuo ääniä sunnuntain presidentinvaaleissa, koska pettureiden rankaisu menee hänen tiliinsä.

Kaiken kaikkiaan salamurhat ja niiden yritykset osoittavat murheellisella tavalla, miten sairas yhteiskunta Venäjä tällä hetkellä on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.