Sammelle on vaikea löytää järjestäjää

Navitas Kehitys Oy on uutisen mukaan valmis luopumaan Sampea ja Samppanjaa -tapahtuman järjestämisvastuusta (Savon Sanomat 29.8.). Kehitysyhtiön pääomistaja on Varkauden kaupunki, minkä vuoksi kaupunginvaltuustossa kyseltiin viikko sitten, onko festivaalin järjestäminen kaupungin tai sen omistaman yhtiön tehtävä.

Tarkasti ottaen festivaali ei varmasti kuulu sen paremmin kaupungin kuin kehitysyhtiönkään ydintoimintoihin. Silti se on kaupungille tärkeä tapahtuma, joka nostaa Varkautta esille myönteisellä tavalla. Siksi sille soisi löytyvän uuden jatkajan.

Vuodesta 2009 lähtien järjestetty tapahtuma oli alunperin Warkauden Nuorkauppakamarin vastuulla. Navitas otti järjestämisvastuun 2015, kun lähtötilanteeseen verrattuna moninkertaiseksi kasvanut tapahtuma kävi kovin raskaaksi pienelle toimijalle. Tänä kesänä tapahtumalla oli nelisentuhatta kävijää ja tapahtuman budjetti oli 200 000 euroa. Tuhansia ihmisiä kokoavan tapahtuman järjestelyt vievät jo niin paljon aikaa, että pelkästään vapaaehtoisvoimin touhusta ei taida tulla enää mitään ja se on kyllä sääli.

Tyypillisesti suomalaiset ulkoilmatapahtumat ovat kesäisin niin säiden armoilla, että melkein minkä tahansa tapahtuman järjestämisessä on suuret riskit. Jos sataa, väkeä ei tule, mutta tappioita tulee helposti, vaikka suurin osa järjestelyistä hoituukin talkoo­voimin. Jos taas on hyvä sää, tulijoita voi olla järjestelyihin nähden liikaakin.

Tosin aina sade ei tarkoita tappioita. Joku vuosi sitten Sampea ja Samppanjaa -tapahtuman pääesiintyjä Eppu Normaali veti ennätysyleisön paikalle kaatosateesta huolimatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.