Sanomalehden huitaisu

Keskustan äänenkannattaja Suomenmaa on suivaantunut Savon Sanomien maanantaisesta pääkirjoituksesta, jonka aiheena oli kuuden maakuntalehden teettämä kysely. Kyselyn mukaan kansalaiset ovat huolissaan työttömyydestä, eriarvoisuudesta sekä poliitikkojen epäluotettavuudesta.

Suomenmaa ottaa tiistain kakkospääkirjoituksessa silmätikukseen seuraavan Savon Sanomien pääkirjoituksen kappaleen: "Ihmiset ovat saaneet tarpeekseen oman edun tavoittelijoista. Kansalla on oikeus odottaa, että poliitikot välittävät ihmisistä eivätkä aja vain omaa sekä puolueensa etua".

Suomenmaan tulkinta lauseesta on, että Savon Sanomien mielestä kaikki poliitikot ajavat omaa etuaan eivätkä välitä ihmisistä. Lehti moittii Savon Sanomia holtittomuudesta. Savon Sanomat on tehnyt "demokratialle vahinkoa".

Suomenmaan pääkirjoitus on kieliopillisesti korrekti, mutta sisältö perustuu huolimattomaan lukemiseen ja virheelliseen luetun ymmärtämiseen. Suomenmaa huitoo vihollista, joka on olemassa vain sen oman pääkirjoittajan päässä.

Savon Sanomat ei suinkaan väitä, että kaikki poliitikot ajavat omaa ja puolueensa etua. Sellaisiakin poliitikkoja kuitenkin on ja heistä suomalaisten enemmistö on huolissaan. Sen tunnustaminen tuskin on vahingollista demokratialle Suomenmaankaan mielestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Meillä on rautamamma, joka ei ehkä välitäkään lastensa kärsimyksestä

Hirviä kannattaa metsästää aina kun mahdollista

Lapset ja nuoret voivat pääsääntöisesti hyvin

Metsänomistajan pitää voida luottaa

Tyrkytystä ja tilausansoja

Laivuekaupassa työpaikat ovat lopulta sivuseikkoja

Suojeluvelvoite pitäisi määritellä tarkemmin

Budjettiriihen jälkeen

Kun mikään ei riitä

Googlella on hyviä syitä investoida Suomeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.