Sarkomaa tylynä

Kokoomuksen helsinkiläistä kansanedustajaa Sari Sarkomaata ei ole tunnettu koskaan maakuntien ylimpänä ystävänä. Koko Itä-Suomessa muistetaan vielä hyvin, miten Sarkomaa halusi opetusministerinä vesittää Kuopion ja Joensuun yliopistojen kauppatieteellisten tiedekuntien yhdistämisen vastoin yliopistojen ja niitä ympäröivien maakuntien yhteistä tahtoa.

Koko Itä-Suomen talouselämää hyödyttävä yhdistymishanke saatiin onneksi toteutettua kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen arvovallalla ja Sarkomaan jättäytymisellä hallituksesta.

Ministerieron muodollisena perusteena olivat perhesyyt. Olisi luullut Sari Sarkomaan oppineen jotain elämässään. Valitettavasti näin ei ole käynyt, koskapa hän on eduskunnan valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtajana lähtenyt uudelle ristiretkelle vaalipiirinsä puolesta Kuopiota vastaan.

Ilmeisestikin Fimean helsinkiläisen henkilökunnan innostamana hän on jättänyt nyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii Fimean toiminnan "turvaamista", alueellistamispäätöksen pysäyttämistä ja jopa koko alueellistamispolitiikan uudelleenarviointia.

Blogissaan Sarkomaa on kuvaillut kyselynsä taustoja. Kuopio-päätöksen kritiikissään hän toistaa samoja argumentteja, joilla entisen Lääkelaitoksen helsinkiläiset työntekijät kävivät raivoisaa kamppailua Kuopiota kohtaan.

Sarkomaa puhuu "sokeasta alueellistamispolitiikasta". Maakunnissa voidaan aivan yhtä perustellusti puhua kansanedustaja Sarkomaan "sokeasta alueellistamispolitiikan vastustuksesta". Fimean sijoittaminen Kuopioon ei vaaranna suomalaista terveydenhuoltoa. Paljon suurempi vaara syntyy siitä, että Fimean nykyisestä henkilökunnasta yrittää kampittaa kaiken aikaa alueellistamispäätöksen toteutumista paikallisten kyläpoliitikkojensa tuella.

Liekö Sari Sarkomaa kuullut koskaan puhuttavan yhteiskunnan kokonaisedusta?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.