Sarkomaa tylynä

Kokoomuksen helsinkiläistä kansanedustajaa Sari Sarkomaata ei ole tunnettu koskaan maakuntien ylimpänä ystävänä. Koko Itä-Suomessa muistetaan vielä hyvin, miten Sarkomaa halusi opetusministerinä vesittää Kuopion ja Joensuun yliopistojen kauppatieteellisten tiedekuntien yhdistämisen vastoin yliopistojen ja niitä ympäröivien maakuntien yhteistä tahtoa.

Koko Itä-Suomen talouselämää hyödyttävä yhdistymishanke saatiin onneksi toteutettua kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen arvovallalla ja Sarkomaan jättäytymisellä hallituksesta.

Ministerieron muodollisena perusteena olivat perhesyyt. Olisi luullut Sari Sarkomaan oppineen jotain elämässään. Valitettavasti näin ei ole käynyt, koskapa hän on eduskunnan valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtajana lähtenyt uudelle ristiretkelle vaalipiirinsä puolesta Kuopiota vastaan.

Ilmeisestikin Fimean helsinkiläisen henkilökunnan innostamana hän on jättänyt nyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii Fimean toiminnan "turvaamista", alueellistamispäätöksen pysäyttämistä ja jopa koko alueellistamispolitiikan uudelleenarviointia.

Blogissaan Sarkomaa on kuvaillut kyselynsä taustoja. Kuopio-päätöksen kritiikissään hän toistaa samoja argumentteja, joilla entisen Lääkelaitoksen helsinkiläiset työntekijät kävivät raivoisaa kamppailua Kuopiota kohtaan.

Sarkomaa puhuu "sokeasta alueellistamispolitiikasta". Maakunnissa voidaan aivan yhtä perustellusti puhua kansanedustaja Sarkomaan "sokeasta alueellistamispolitiikan vastustuksesta". Fimean sijoittaminen Kuopioon ei vaaranna suomalaista terveydenhuoltoa. Paljon suurempi vaara syntyy siitä, että Fimean nykyisestä henkilökunnasta yrittää kampittaa kaiken aikaa alueellistamispäätöksen toteutumista paikallisten kyläpoliitikkojensa tuella.

Liekö Sari Sarkomaa kuullut koskaan puhuttavan yhteiskunnan kokonaisedusta?

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.