Savolainen sivuun

Savonlinnalainen Jarkko Wuorinen äänestettiin tylysti sivuun Suomen Yrittäjäin puheenjohtajan tehtävistä Turun liittokokouksessa viikonvaihteessa. Uusimaalainen haastaja Mikko Simolinna sai äänestyksessä reilut 1 300 ääntä ja Wuorinen noin 800, joten tulokseen ei jäänyt jossittelun varaa.

Wuorinen ei ole hoitanut puheenjohtajuuttaan lepsusti. Vaikka hän savolaisena asuukin syrjässä pääkaupunkiseudun valtakeskuksista, hän on kuitenkin tuonut yrittäjäin asioita näkyvästi esiin. Wuorisen ongelmaksi nousi, ettei hän kyennyt vakiinnuttamaan asemaansa oman järjestönsä sisällä.

Välit vahvaan toimitusjohtajaan Jukka Järventaukseen jäivät ilmeisen etäisiksi. Julkisuuteen tuotiin myös epäilyjä puheenjohtajan ylisuurista matkustuskuluista. Turun liittokokouksessakin nämä epäilyt otettiin esille, mutta niille ei löydetty mitään katetta. Näin asia raukesi, mutta Wuorisen näkökulmasta tuli oli jo työnsä tehnyt.

Yrittäjäjärjestö samaistui vuosien ajan keskiuusimaalaisen lehdenkustantaja Eero Lehteen, joka tunnetaan myös kokoomuksen kansanedustajana. Simolinnan valinnassa on helppo nähdä aluepolitiikkaa: vahvan etelän yrittäjät haluavat pitää myös valtakunnallisen järjestön käsissään.

Voi olla, että taustalla vaikutti myös politiikka. Wuorinen hoiti luottamustointaan ilman puoluesidonnaisuuksia, mutta heti Turussa koetun tappion jälkeen Itä-Savossa ryhdyttiin pohtimaan, josko hänet saataisiin keskustan ehdokkaaksi huhtikuun eduskuntavaaleihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kulmuni on köysissä

Viitostie parantuu sumppu kerrallaan

Vain hyvien ominaisuuksien haluaisi periytyvän, mutta se ei mene niin

Helppoja keinoja tulisi käyttää ennen vaikeita

Vakoojia ja populaarikulttuuria

Räjähdyksestä katastrofi kovaonniselle Libanonille

Uimareilla kelpo oltavat Kuopiossa

Päivän päähän näkee hämärästi

Koulujen määrä tuskin puolittuu loputtomiin

Rahalla saa ja hevosella pääsee

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.