Savon yrityksillä lupaavia hankkeita

Business Finlandin ennakkotietojen mukaan pohjoissavolaisille yrityksille myönnettiin viime vuonna rahoitusta eniten yli kymmeneen vuoteen. Maakunnan kärkiyritykset saivat tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotukia yhteensä yli 15 miljoonaa euroa, peräti yli viisi miljoonaa enemmän kuin edellisvuonna.

Hankerahoituksen roima kasvu on monella tapaa hieno uutinen. Tekesin ja Finpron yhdistymisestä vuonna 2018 syntynyt Business Finland ei harjoita hyväntekeväisyyttä, vaan avustuksia myönnetään vain tarkoituksiin, joissa on aitoa potentiaalia kansainvälisille markkinoille.

Kyse ei ole muutenkaan perinteisten mielikuvien mukaisista yritystuista, sillä kaikkein suurimmat yksittäiset kohteet ovat riskilainoja. Rahoituksella on toisin sanoen oltava vastineensa yritysten todellisuudessa, joten euromäärät kertovat suoraan niiden hyvästä vireestä ja suuntautumisesta kasvuun.

Kehityksen suunta osoittaa myös sen, että Savossa on pärjätty hyvin ennen Finnpulpia ja pärjätään hankkeen peruunnuttuakin. Esimerkiksi Itä-Suomen yliopiston yhteyteen rakentuneesta lääketieteellisestä osaamiskeskittymästä nousee jatkuvasti lupaavia kasvuyrityksiä.

Ylä-Savossa Business Finland tukee erityisesti Ponssen ja Normetin ympärille syntynyttä teollista kokonaisuutta. Yhteiskunta saa satsaamalleen eurolle moninkertaista vaikuttavuutta, kun suuryhtiöiden hankkeet tarjoavat työtä laajalle alihankkijoiden verkostolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tekojään kanssa möhlittiin monella tapaa

Tavoitteet ilman keinoja luovat poliittista kitkaa

Paljon melua tyhjästä Mun Oulussa

Vanhukset eivät tarvitse almuja vaan hoitoa

Discohile ja tunteiden nuottiavain

Politiikan ja juridiikan raja testaa oikeusvaltion

Tolkun ihmisen kunnianpalautus

Itä-Suomen yliopisto vasta teroittamassa kynsiään

Kouluverkkoselvityksen alkulämmöt

Elämme nyt historiallista urheiluvuotta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.