Savossa riittää tietöitä

Rauha palasi Suomen teille sopivasti joulunpyhien edellä, kun Liikennevirastolle nimettiin uusi johtaja kohutut potkut saaneen Juhani Tervalan jälkeen. Eteläpohjalaisen diplomi-insinöörin tilalle löydettiin metsäjätti Stora Enson kuljetuksista vastannut savolainen Antti Vehviläinen.

Virkamieheltä edellytetään puolueettomuutta, mutta toivoa sopii, että Juvalta lähtenyt Vehviläinen ymmärtää savolaisten henkireiän Viitostien korjaustarpeita edeltäjäänsä paremmin. Perusremonttia kaivataan vielä etenkin Mikkelin, Leppävirran ja Kuopion pohjoispuolisilla osuuksilla. Vaikka pulmat ovat yleisesti tiedossa, niiden poistamista on lykätty nyt vuosi toisensa perään.

Viitostien lisäksi Savossa on kaksi muuta valtatietä, joita on laiminlyöty turhan pitkään ja samalla myös ikävin seurauksin. Varkauden ja Joensuun väliseen valtatie 23:een saatiin sentään jo jonkin verran rahaa kansanedustajien parin viikon takaisessa ”joululahjojen” jaossa. Yhtä lailla pitäsi päästä töihin myös Ysitiellä Riistaveden ja Ohtaansalmen välillä.

Kuopion ja Joensuun välinen liikenne kasvaa näinä aikoina vääjäämättömästi alueellisen yhteistyön myötä. Riistaveden keskuksen Melalahden kohdalla nykyinen Ysitie on suorastaan hengenvaarallinen. Tuusniemen puolella mutkaiselta tieltä suistuu ajoneuvoja tien poskeen vähänkin huonommilla keleillä. Viimeisin vaaratilanne oli viime torstaina, kun perävaunullinen maitorekka syöksyi harjuosuudella tieltä syvän montun pohjalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.