Seuran toiminnan täytyy olla linjassa julkikuvan kanssa

Kuopion Palloseura ja Kalevan Pallo ovat perustaneet seuraidenttiteentinsä sille, että ne kasvattavat itse pelaajia edustusjoukkueisiinsa. Savolaisen palloilukulttuuriin on kuulunut myös omintakeinen pelityyli, jota erityisesti KalPa on pystynyt yhä jalostamaan.

Kun sekä jalkapallon että erityisesti jääkiekon pääsarjoissa menestys edellyttää ammattimaista urheilua, toiminnan nojaaminen omiin kasvatteihin on haasteellista.

KalPa on toteuttanut strategiaansa nostamalla edustusrinkiin nuoria pelaajia sekä kuopiolaistaustaisia paluumuuttajia. Joukkuetta on vahvistettu täsmähankinnoilla.

Kuopion Palloseurassa tilanne vaikuttaa olevan toinen, vaikka seura hehkuttaa juniorityötään. Totta on, että KuPS:n juniorijoukkueet saalistavat mitaleita vuodesta toiseen. Kysymys kuuluu, miksi niistä ei nouse vastuunkantajia edustustasolle?

Heistä oli avauskokoonpanossa sarja-avauksessa vain Petteri Pennanen ja Tuomas Rannankari. Esimerkiksi viime kaudella erinomaisesti esiintyneet Urho Nissilä ja Saku Savolainen aloittivat vaihtopenkiltä.

Miksi?

Onko niin, että valmennusjohdon täytyy peluuttaa joitakin selvästi keskenkuntoisia vahvistuksia pelikuntoon? Jos näin on, kuntoutus vie omilta kasvateilta mahdollisuuksia kehittyä.

KuPS:n sarjakauden heikko avaus ei ansaitse päänsilitystä, mutta oleellista on katsoa muutamaa ottelua pidemmälle. Juniorityö on yhä voimissaan, mutta KuPS ei ole vielä onnistunut rakentamaan siltaa juniori-ikäluokista edustusjoukkueeseen. Se työ edellyttää pitkäjänteisyyttä ja sanojen sijaan rohkeita tekoja.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voi tikkerperkele

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.