Siilinjärvi nostaa tasoaan

Kunnilla on tänä päivänä monta hyvää syytä olla investoimatta kulttuuriin. Rahaa on vähän, mutta rahanreikiä sitä enemmän päiväkodeista homekouluihin ja vanhainkoteihin. Kaikki kunnia siis Siilinjärvelle, jossa on ryhdytty tositoimiin kulttuuritalon rakentamiseksi kirkonkylälle.

Siilinjärvi on kasvanut väkiluvultaan Iisalmen ja Varkauden veroiseksi yli 20000 asukkaan kunnaksi. Iisalmelaisilla kuten varkautelaisillakin on ollut jo pitkään omat hulppeat kulttuurikeskuksensa, jotka tarjoavat ajan- ja asianmukaiset tilat kaupunkien omille kulttuuritoimijoille ja erilaisten suurten yleisötilaisuuksien järjestäjille kuin myös nimekkäille vieraileville taiteilijoille. Toisin on Siilinjärvellä.

Vaikka kunnassa on monia virkeitä kulttuuriyhdistyksiä, jotka järjestävät vuosittain lukuisan määrän erilaisia tilaisuuksia, kunnasta on puuttunut sopivaa yhteistä tilaa. Se on koettu suureksi puutteeksi, jonka myös kunta on todennut nyt viisaaksi tunnustaa.

Kuntauudistuksessa Siilinjärvi haluaa kulkea omaa tietään – Kuopion rinnalla, mutta itsenäisenä. Oman kulttuuritalon rakentaminen olisi näkyvä osoitus, että kunta on tosissaan myös kulttuuripalveluissa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.