Siilinjärvi nostaa tasoaan

Kunnilla on tänä päivänä monta hyvää syytä olla investoimatta kulttuuriin. Rahaa on vähän, mutta rahanreikiä sitä enemmän päiväkodeista homekouluihin ja vanhainkoteihin. Kaikki kunnia siis Siilinjärvelle, jossa on ryhdytty tositoimiin kulttuuritalon rakentamiseksi kirkonkylälle.

Siilinjärvi on kasvanut väkiluvultaan Iisalmen ja Varkauden veroiseksi yli 20000 asukkaan kunnaksi. Iisalmelaisilla kuten varkautelaisillakin on ollut jo pitkään omat hulppeat kulttuurikeskuksensa, jotka tarjoavat ajan- ja asianmukaiset tilat kaupunkien omille kulttuuritoimijoille ja erilaisten suurten yleisötilaisuuksien järjestäjille kuin myös nimekkäille vieraileville taiteilijoille. Toisin on Siilinjärvellä.

Vaikka kunnassa on monia virkeitä kulttuuriyhdistyksiä, jotka järjestävät vuosittain lukuisan määrän erilaisia tilaisuuksia, kunnasta on puuttunut sopivaa yhteistä tilaa. Se on koettu suureksi puutteeksi, jonka myös kunta on todennut nyt viisaaksi tunnustaa.

Kuntauudistuksessa Siilinjärvi haluaa kulkea omaa tietään – Kuopion rinnalla, mutta itsenäisenä. Oman kulttuuritalon rakentaminen olisi näkyvä osoitus, että kunta on tosissaan myös kulttuuripalveluissa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.