Siltarumpupolitiikkaa, kiitos

Eduskuntavaalien alla kuului taas, miten Suomea uhkaa siltarumpupolitiikka. Pelottelulla viitattiin siihen, että keskustalaisten ja kenties myös perussuomalaisten tuella ryhdyttäisiin rakentamaan tyhjänpäiväisiä siltoja, teitä ja rautateitä joka puolelle Suomea.

Eipä sillä, sellaistakin on tapahtunut. Tuorein esimerkki lienee vuodelta 2008, jolloin Huutokoski-Savonlinnan välistä vähäliikenteistä junarataa korjattiin 40 miljoonalla eurolla. Korjauksen jälkeenkään junia ei ole paljon kulkenut.

Todellinen hätä on sen sijaan Kuopiossa. Jännevirran silta Kuopion ja Siilinjärven rajalla valtatie 9:llä on elinkaarensa päässä, mistä todistaa jänniteteräksen katkeaminen. Vain toinen sillan ajokaistoista on käytössä. Kyse on siis Itä-Suomen keskuskaupunkien Joensuun ja Kuopion välisestä maantieyhteydestä, jota pitkin kulkee henkilöliikenteen lisäksi merkittävä määrä muun muassa puutavaraa yhä suuremmilla rekoilla.

Liikennevirasto on hädän ymmärtänyt ja tiedostanut, sillä se hyväksyi maaliskuussa uuden sillan yleissuunnitelman. Silta maksaisi 46 miljoonaa euroa eli lähes puolet vähemmän kuin Kallansillat.

Sillan rakentaminen alkaa jo ensi vuonna, jos uusi hallitus antaa rahaa. Rakentaminen kestää kaksi vuotta. Aikataulu merkitsee, että vanhaa siltaa on korjattava jo ennen sitä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.