Sipilän lupaus puntariin

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei ole ainoa puoluejohtaja, joka on luvannut, että poliittisista virkanimityksistä luovutaan. Sipilän lupaus joutuu kuitenkin tuoreeltaan puntariin, kun myöhään perjantai-iltana eronneelle Merja Ailukselle ryhdytään valitsemaan seuraajaa Kevan toimitusjohtajaksi.

Ailus valittiin vuonna 2009 tehtäväänsä keskustalaisena. Kevan valtuuskunnassa hänellä oli keskustan ja kokoomuksen tuki. Keskusta ja kokoomus olivat tuolloin Matti Vanhasen hallituksen pääpuolueet.

Sipilä on jo sanonut, että keskusta ei vaadi Kevan toimitusjohtajuutta itselleen. Tämä avaa mahdollisuuden, että tällä kertaa tehtävään valitaan sopivimman sijasta pätevin hakija.

Ailuksen edellytykset jatkaa tehtävässään muuttuivat julkisuuden paineissa olemattomiksi. Etuuksiin liittyviä epäselvyyksiä onkin tullut ilmi.

Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Räty (kok.) kertoi perjantai-iltana, että kaikki Ailuksen eroon vaikuttaneet seikat eivät vielä ole tulleet julki. Rädyn mukaan vielä piilossa olevat epäselvyydet liittyvät johtamiseen.

Rädyn lausunto takaa, että Ailuksen ero ja siihen johtaneet asiat säilyvät yhä median asialistalla. Se mikä on piilossa, ainakin yritetään kaivaa esiin. Tämä taas tarkoittaa sitä, että Keva ei vielä saa työrauhaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.