Sitkeys palkittiin

Ruotsin sosiaalidemokraatit olivat pitkään pulassa, kun puolueen puheenjohtaja Mona Sahlin parlamenttivaalien tappion jälkeen ilmoitti jättävänsä paikkansa. Uutta puheenjohtajaa etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Halukkaat eivät kelvanneet valintaa valmistelevalle työryhmälle, kun taas ne, jotka haluttiin, eivät suostuneet.

Viime viikolla lopulta tärppäsi. Uudeksi puheenjohtajaksi esitetään kansanedustaja Håkan Juholtia, 48. Jos ihmeitä ei tapahdu, hänet myös valitaan tehtävään ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Juholt on Ruotsissakin melko tuntematon poliitikko, vaikka hän on ollutkin kansanedustajana jo kuusitoista vuotta. Hän ei ole aikaisemmin pyrkimyksistään huolimatta päässyt puoluejohtoon. Puoluesihteeriksikään häntä ei valittu, vaikka hän hoiti tehtävää jonkin aikaa tilapäisesti.

Tästä ei kuitenkaan pidä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Suomesta löytyy hyvä esimerkki siitä, että sitkeys palkitaan ja sitkeästä pyrkijästä tulee vahva johtaja.

Tämä hyvä esimerkki on Paavo Lipponen, joka kelpasi SDP:n johtoon vasta 50 vuotta täytettyään ja sen jälkeen, kun hänen kaksi edeltäjäänsä olivat totaalisesti epäonnistuneet.

Lipposesta tuli yksi Suomen historian pitkäaikaisimmista ja vahvimmista pääministereistä. Puoluettaan hän johti yhtä tiukalla kädellä. Yltääkö Juholt samaan?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.